reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Bartoš se s Pardubicemi rozloučil vítězně

ikonka

Závěrečný dostihový den sezony na pardubickém závodišti provázelo v sobotu 26. října krásné podzimní počasí. Hlavním dostihem byla dvojková Cena města Pardubic na 4200 metrů.
29.10.2019 20:00  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

 

DEVADESÁTKU EQUITV Z PARDUBIC SI PUSŤTE NA TOMTO ODKAZU!

 

Jako favoriti šli na start dvojnásobný vítěz Velké mostecké steeplechase Peintre Elusif a účastník meranského Gran Premia Dusigrosz, které čekal první pardubický kros kariéry. Pro Dusigrosze však dostih skončil už na Irské lavici, před níž nečekaně přibrzdil vedoucí New Finch, což vneslo do pole zmatek a své jezdce zde ztratili právě Dusigrosz a také Decorus.

Z lesíka vyběhlo jen kvarteto účastníků. Peintre Elusif si začal razantně lepšit pozici až v posledním oblouku, ale to už měl rozhodující náskok sedmiletý ryzák Tamas pod Josefem Bartošem. Valach stáje Vocetka zvítězil jistě o 2 1/2 délky před teprve popáté v kariéře startujícím Zatarem a Peintre Elusifem.

Josef Bartoš přidal druhé vítězství v sedle rekonvalescenta Usockema. Polokrevný hnědák stáje Quartis - Zámecký Vrch po 28 měsíční pauze ovládl stylem start - cíl čtyřkový kros na 3400 metrů.

Dva úspěchy si během odpoledne připsali i Lukáš Matuský a Marcel Novák. Vedoucí muž letošní překážkové statistiky slavil zadržené vítězství o 12 délek s desetinovým favoritem Lad Inem a další bod přidal v sedle tříletého La Corala. Novákův hlavní soupeř v letošním šampionátu Jan Faltejsek vyšel tentokrát naprázdno.

Pardubické publikum vidělo i dva ostře sledované překážkové debuty, ani jeden z nich však nedopadl větším úspěchem. Dlouholetý člen mílařské špičky Father Frost finišoval na proutěných překážkách šestý, zimní favorit King Archie byl v úvodním dostihu dne zadržen.

 

Foto: Ivan Krejza





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE