reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Ange Guardian si udržel letošní neporazitelnost

ikonka

Cyklus kvalifikací na 129. Velkou pardubickou se v sobotu 10. srpna přehoupl do své druhé poloviny. Ve III. kvalifikaci, vypsané pod názvem Cena firmy Chláděk a Tintěra Pardubice, se postavilo na start devět koní. Podívejte se na Devadesátku EquiTV!
12.08.2019 19:12  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 

PODÍVEJTE SE NA VIDEO - KLINĚTE ZDE!

 
O splnění kvalifikačních podmínek usilovali dva z nich včetně vítěze Velké pardubické z roku 2017 No Time To Lose. Svěřenec Josefa Váni vstupoval do letošní sezony a do jeho sedla se opět vyhoupl jeho stálý jezdec Jan Kratochvíl.
 
Hned na druhé překážce, živém plotu s příkopem, došlo k jedinému pádu. Sedmiletý Player škobrtl na skoku a při dopadu ztratil svého jezdce Marcela Nováka. O svižný dostih se postaral tempař Bridgeur s žokejem Jaroslavem Myškou. Sedmý z dvou posledních ročníků Velké pardubické se chvílemi odpoutal o několik délek od soupeřů a některé překážky skákal osamocen. Na druhém místě se střídalo několik koní včetně No Time To Lose, naopak další z koní Josefa Váni – favorit Ange Guardian – se velkou část dostihu držel na posledním místě.
 
V posledním oblouku se zdálo, že vedoucí Bridgeur má stále dost sil, ale to už se posouvali blíž ke špici Stretton, No Time To Lose a také Ange Guardian, který točil do cílové roviny na třetím místě. Žádný velký souboj se ale nekonal. 
 
Ange Guardian s žokejem Lukášem Matuským lehce přešel přes Bridgeura a zvítězil o pět délek. Druhé místo získal finišem na vnější dráze No Time To Lose před Bridgeurem a Strettonem. Do cíle dorazilo osm startujících. Jedenáctiletý Ange Guardian ze stáje Anděl Strážný si i ve třetím startu udržel letošní neporazitelnost. Na jaře ovládl i druhou kvalifikaci a Úvodní cross-country Koroka, pokaždé s jinými jezdci.
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE