Deusser vyhrál Masters v Mechelenu: Přežít první kola byla výzva

ikonka

V pátek 27. prosince odstartovaly v belgickém Mechelenu pětihvězdové soutěže v rámci dalšího kola Světového poháru v parkurovém skákání. Tahákem večerního programu byla soutěž Masters, řazená mezi soutěže síly a zručnosti.
28.12.2019 10:51  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
V pěti kolech se rozhodovalo v pátek 27. prosince o vítězi Masters of Mechelen. Jedná se o jednu z atraktivních soutěží síly a zručnosti, kdy si jezdec při každém vstupu do kolbiště vybírá jednu překážku, která bude zvýšena. Po základním kole mohou jít dvojice maximálně čtyři rozeskakování, a k tomu přesně došlo v Mechelnu.
 
Devět hvězd světového parkurového skákání předvedlo souboj právě v pěti jízdách, v nichž byla překonána maximální možná výška 170 centimetrů. Hned čtyři dvojice došly až do posledního možného kola, takže mezi bezchybnými rozhodoval dosažený čas. 
 
Nejrychlejší byl Daniel Deusser v sedle teprve devítileté belgické klisny Kiana van het Herdershof. „Kiana dnes večer vstoupila do velkého sportu. Překážky na ní byly opravdu hodně vysoké. Přežít první čtyři kola byla pro mě upřímně největší výzva. Věděl jsem, že pokud to dotáhneme do páté jízdy, máme šanci. Kiana opravdu chtěla skákat a je velmi opatrná. Na druhou stranu Niels byl velmi rychlý,“ okomentoval Deusser své působení v soutěži. Jeho čas měl hodnotu 30,91 sekundy.
 
Druhé místo obsadil Belgičan Niels Bruynseels na Delux van TL, který rovněž nechyboval, ale byl o téměř sekundu pomalejší. Třetí dojel jeho krajan Olivier Philippaerts s valachem Hurricane.
 

Výsledky najdete ZDE

 
Foto: FEI / Massimo Argenziano