Deset mistrovství ČJF v roce 2023. Skoky míří do Zduchovic a Martinic

ikonka

Česká jezdecká federace informovala v pátek večer o přidělení pořadatelství mistrovství České republiky pro rok 2023. Seniorský šampionát ve skocích se uskuteční ve Zduchovicích, děti a junioři budou o medaile skákat v Martinicích.
14.10.2022 20:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB


 
V roce 2023 se uskuteční celkem deset mistrovských závodů České jezdecké federace. První medaile se budou rozdělovat v Humpolci, kde proběhne od 20. do 23. července MČR ve všestrannosti.
 
Na konec července je naplánován v Martinicích u Březnice skokový šampionát dětí a juniorů. První srpnový víkend pak bude ve znamení mistrovství České republiky spřežení, které uspořádá Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem, ale také v parkurovém skákání jednotlivců, žen a jezdců do 25 let. Hostit jej budou Zduchovice, stejně jako o tři týdny později tradiční mistrovské klání dětí na pony ve skocích a v drezuře.
 
Na konci osmého měsíce pak dojde i na šampionát ve vytrvalosti, ten uspořádá stáj Kyselý v Zábřehu. Tradičním místem pro mistrovství v reiningu jsou Kozlovice. Termín budou mít podobné jako letos, tedy od 9. do 10. září. Další týden je v termínové listině věnován voltiži, v níž se bude bojovat o tituly v Tlumačově. Na přelomu září a října proběhne v areálu TJ Orion Praha mistrovství České republiky v paravoltiži.
 

Psali jsme: Rušný rok 2023 pro české jezdectví. V plánu je 12 mezinárodních akcí

 
Rozhodnuto zatím nebylo o pořadateli MČR v drezuře a v paradrezuře. „Rozhodne se mezi pořadateli JK Panská lícha a ESC Olomouc na základě druhého kola výběrového řízení,“ uvedli zástupci České jezdecké federace.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová
Zdroj: ČJF