Dění v týdnu: Zlatá podkova, parkury v Chuchli a jedenáct výjezdů

ikonka

Extrémně nabitý bude program prvního květnového týdne. Čeští jezdci se chystají na jedenáct akcí v zahraničí včetně CSIO. Napilno bude i na domácích kolbištích. Skákat se bude v Chuchli či Zduchovicích, pojede se Zlatá podkova v obou disciplínách.
03.05.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

O víkendu mezi 5. a 8. květnem se představí čeští jezdci na jedenácti mezinárodních mítincích v zahraničí. Největší zastoupení mají tradičně skokové závody CSI. Aleš Opatrný a Mariana Michlíčková vyrazí do Montefalca, zatímco sestry Emma a Charlotte de Moussac budou soutěžit v Riesenbecku.
 
Valentýna Kuková setrvává v Belgii a nastoupí do CSI v Sentower Parku v Opglabbeeku. Početná výprava pak jede ke slovenským sousedům na CSI v Šamoríně. Na soupiskách jsou Lucie Strnadlová, Viktor Skutecký, Nikola Belíková, Klára Damborská, Eliška Hasnedlová, Vladimír Malák nebo Sergej Motygin. 
 
V Lamprechtshausenu v Rakousku se bude konat tradiční CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce. ČJF tam vysílá týmy. V přihlášce jsou v dětské kategorii Tereza Abíková, Kateřina Benešová, Kristýna Gutová, Klára Hlaváčková a Albert Písařík. V juniorské kategorii odstartují Kateřina Bubáková, Laura Najmanová, Petra Pařenicová a Rozálie Pichrtová. V soutěžích CSIOY pro mladé jezdce se představí Sofie Najmanová, Daniel Pospěch a Kateřina Tomanová.
 
Od pátku 6. května až do úterý 10. května bude probíhat seniorské CSIO v Mannheimu. Také tam bude mít Česko své družstvo. V přehledu účastníků jsou Filip Doležal, Linda Portychová, Jan Štětina, Tereza Svobodová a Vladimír Tretera. Pohár národů, který je součástí série vypsané Evropskou jezdeckou federací EEF Series je na programu v neděli, Grand Prix se pojede v úterý.
 
Drezurní reprezentantky Johana Vášáryová a Tereza Matoušková se představí na CDIJ v Achleitenu. Současně se pojede CDI v Mariakálnoku, kam vyráží Eliška Skřivanová, Alice Hubáčková a Anna Procházková.
 
Zahálet nebudou ani jezdci všestrannosti. Miroslav Trunda nastoupí do CCI v Sopotech, a to hned do dvou úrovní. V CCI3*-S se představí v sedle Starlingtona a Manora, čtyři hvězdy pojede s Trnkou Ruf a Shutterflyke. Řada Čechů se rozhodla rovněž pro CCI v Kaposvaru, kam jsou zapsaní Petr Veselovský, Matěj Sukdolák, Diana Lochmanová, Šárka Douchová, Patrik Sukdolák, Andrea Novotná a Eliška Ciarkowská. Česko bude mít své barvy i na CEI1*, tedy vytrvaleckých závodech v Olostu, kam míří Táňa Terberová.
 
Domácí kalendář nabízí více než tři desítky akcí. Od 5. do 8. května se bude skákat v pražské Chuchle Areně, vrcholem bude nedělní Jarní cena na stupni T*. V Jezdeckém informačním systému najdeme přihlášky Anny Kellnerové, Jakuba Štěrby, Ondřeje Pospíšila, Karla Poláka či Ondřeje Nágra. Po tři dny se bude závodit při Z Riders Tour ve Zduchovicích. Nejvyšší soutěží bude nedělní ST**. Na programu jsou dvě kola Zlaté podkovy. Soutěže spřežení se pojedou v Semicích, do Dvorečku zamíří jezdci všestrannosti.
 
Ilustrační foto Kateřina Návojová