Dění v týdnu: Vrchol Zimního jezdeckého poháru i zahraniční výjezdy

ikonka

V týdnu od 13. do 19. března se můžete těšit na jezdecké akce nejen v České republice. V Královicích u Slaného vyvrcholí série Zimního jezdeckého poháru. Ve Zduchovicích se bude skákat. Češi se představí hned na pěti akcích v zahraničí.
14.03.2023 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Třetí březnový víkend přinese vrchol série Zimního jezdeckého poháru. V Královicích se v sobotu 18. března pojede finále v parkurových soutěžích, o den později pak v téže hale budou závodit jezdci spřežení. V neděli 19. března ožije také areál ve středočeských Zduchovicích, kde vyrostou parkury.
 
Čeští jezdci se opět představí v zahraničí. Početná výprava zamířila do italského města Gorla Minore. Do CSI tam nastoupí Kamil Papoušek, Nikola Bielíková, Laura Najmanová či Tereza Veselá. 
 
Sestry Kristina a Anna Marie Vítkovy zůstávají ve Španělsku, kde ve Vejeru de la Frontera pokračují v účasti na mezinárodním mítinku CSI. Parkury v Lieru v Belgii okusí Linda Portychová a Emma Sophia Španko a skákat se bude také v Šamoríně na Slovensku. Tradičně za hojné české účasti. Do Šamorína jsou přihlášeni třeba Marek Hentšel, Jiří Hruška, Marek Klus, Jan Malý, Petra Pařenicová nebo Viktor Skutecký. Jezdkyně Lucie Berbarová figuruje v přihláškách na drezurní CDI v Addingtonu.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský