Dění v týdnu: voltižní a vozatajské MČR i světoznámé CHIO v Cáchách

ikonka

Třetí zářijový víkend přinese opět dlouhou řádku jezdeckých akcí. Na domácí půdě se pojedou MČR ve voltiži a v soutěžích spřežení. Odehraje se také další kolo ČSP. V Cáchách se koná CHIO s českou účastí a na MS pony míří naši vozatajci.
14.09.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Cáchy hostí od 10. do 19. září festival CHIO, při němž se postupně vystřídají téměř všechny jezdecké disciplíny. Pojedou se vrcholné soutěže v drezuře, všestrannosti i skákání, včetně týmového klání. České fanoušky bude zajímat také vozatajská soutěž CAIO, v které se představí Radek Nesvačil, Jiří Nesvačil i Jiří Nesvačil junior. Vozatajové zamíří i na mistrovství světa v párech pony. Reprezentovat nás budou Milan Kadlec a Aleš Fiala. 
 
Do Palmanovy se vypraví Eliška Opravilová. Ta nastoupí do CCI2*-S s klisnou Vila Rufa. V Římě se odehraje další díl série Global Champions, která tam hostuje dva víkendy po sobě. 
 
Na domácí půdě se můžeme těšit na dva národní šampionáty. Ve Frenštátě se pojede o tituly ve voltiži, v Humpolci se budou rozdávat medaile jezdcům spřežení. Čeká nás také předposlední kolo Českého skokového poháru. To hostí Hořovice.
 
Do Zduchovic se můžete vypravit na parkury. Skákat se tam bude od 13. do 15. září při Z-Festivalu a hned poté budou následovat další parkurové závody trvající až do neděle. V Hradištku se 18. a 19. září pojede finále drezurního KMK.
 
Ilustrační foto: CHIO Cáchy
 
Zdroj: CHIO Cáchy