Dění v týdnu: Třikrát Světový pohár a Češi na mezinárodních závodech

ikonka

Poslední víkend v listopadu nabídne hned trojí Světový pohár. Vozatajové míří do Stockholmu, parkuroví a drezurní jezdci pojedou do Madridu. České barvy se představí v Olivě a Riesenbecku. Na domácí scéně se bude konat Zimní jezdecký pohár.
23.11.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Poslední listopadový víkend přinese hned troje závody halového Světového poháru. Nejlepší vozatajové světa se sjedou do Stockholmu, aby tam soutěžili o druhou sadu bodů do žebříčku čtyřspřeží. V tomto kole se představí Jozsef Dobrovitz, Boyd Exell, Mareike Harm, Glenn Geerts a Michael Brauchle.
 
Mítink série World Cup proběhne také v Madridu, a to hned ve dvou disciplínách, v drezuře a parkurovém skákání. Kvalifikační Short Grand Prix se pojede 26. listopadu a o den později nastoupí drezurní dvojice do Grand Prix kür. Parkurová soutěž bodovaná do Světového poháru je na programu v neděli 28. listopadu. 
 
Čeští jezdci se chystají do Olivy a Riesenbecku. V případě Olivy se na start soutěží postaví Sára Vingrálková a do německého Riesenbecku míří Iva Eisermannová.
 
Na domácí scéně se bude konat další část Zimního jezdeckého pohár, a to v sobotu 27. listopadu v Královicích. Halové parkurové závody proběhnou také v Nových Zámcích a o den později také v Herouticích.
 
 
Ilustrační foto: Christophe Taniére / FEI