Dění v týdnu: Skoková špička v Ženevě i La Coruni. České barvy v Olivě

ikonka

Mezinárodní kalendář nabízí pro druhý prosincový týden hned několik zajímavých akcí. Parkurová špička zamíří do La Coruni a Ženevy, zatímco české barvy se objeví v Olivě. Ženeva vedle skokových soutěží nabídne i vozatajský World Cup.
07.12.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Druhý prosincový týden bude bohatý na vrcholné akce konané v zahraničních halách. Do španělské La Coruni zamíří parkuroví jezdci, aby tam sbírali další body do série Světového poháru ročníku 2021/2022. Hlavní soutěž se pojede v neděli 12. prosince.
 
Stejný den bude však patřit další top skokové soutěži, a to Grand Prix Ženeva zařazené do Rolex Grand Slamu. Skákat se bude v ženevské hale Palexpo už od čtvrtka. A vedle nedělního vrcholu se fanoušci špičkových parkurů mohou těšit na Rolex IJRC Top 10 final, která se odehraje v pátek. Dvoukolová soutěž je pořádaná mezinárodním klubem parkurových jezdců. Je určená pro deset nejvýše postavených jezdců světového žebříčku, a letos se pojede už podvacáté. A svou účast ohlásila skutečné kompletní nejlepší desítka. Diváci se tak mohou těšit na Pedera Fredricsona, Daniela Deussera, Henrika von Eckermanna, Martina Fuchse, Scotta Brashe, Marlona Modola Zanotelliho, Kenta Farringtona, Steva Guerdata, Bena Mahera a Jeroma Gueryho.
 
V Ženevě se pojede také třetí kolo Světového poháru čtyřspřeží. Zahajovací soutěž je vypsaná na sobotu 11. prosince, o den později se pojede o body do žebříčku. Kvalifikovaní jsou Dries Degrieck z Belgie, Nizozemec Bram Chardon, József Dobrovit z Maďarska, Michael Brauchle z Německa a australský reprezentant Boyd Exell, který prozatím nemá v halové části World Cupu přemožitele. Na divokou kartu bude startovat domácí hvězda Jerome Voutaz. 
 
České barvy uvidíme ve startovních listinách CSI v Olivě, kde tráví už třetí týden Sára Vingrálková. 
 
 
Ilustrační foto: CHI Geneva, zdroj: CHI Geneva