Dění v týdnu: Sezona nabírá obrátky. Češi na pěti akcích v zahraničí

ikonka

S koncem března začíná jezdecká sezona pomalu nabírat na obrátkách. V českém kalendáři je osm sportovních akcí. Parkuroví, drezurní a paradrezurní reprezentanti se představí na mezinárodních závodech ve Španělsku, Belgii, Itálii nebo na Slovensku.
21.03.2023 15:15  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Tuzemský kalendář jezdeckých akcí na týden od 20. do 26. března čítá osm mítinků. V Hradištku u Sadské odstartuje parkurová Champions Tour. Skákat se bude také v Rudné u Prahy nebo v Herouticích. Za drezurou mohou příznivci vyrazit do Svržna a ve Frenštátě se odehrají barelové závody ve voltiži.
 
České barvy budou mít zastoupení také v zahraničí na mezinárodních závodech. Ve Vejeru ve Španělsku zůstávají Anna Marie Vítek a Kristina Vítek, které se tam účastní série CSI. V Gorla Minore v Itálii nastoupí čeští jezdci rovněž do soutěží CSI. V přihláškách je třeba Filip Doležal, Jan Štětina, Vladimír Tretera, Kamil Papoušek a mnoho dalších. Zastoupení bude mít Česko i na CSI v Lieru. 
 
Do slovenských Motěšic by dle přihlášek národní federace měla zamířit drezurní jezdkyně Ema Kopuletá, která je nahlášená do CDI3*. Paradrezurní úlohy v rámci CPEDI tam absolvuje Anastasja Vištalová.
 
Foto: Kateřina Návojová