Dění v týdnu: Na parkury do Zduchovic. Jezdci míří také do zahraničí

ikonka

Během prvního dubnového víkendu budeme moci sledovat výkony českých jezdců na mezinárodních závodech v zahraničí. Skokani budou startovat třeba v Itálii či Belgii. Jezdci všestrannosti se představí v Polsku. Zduchovice zažijí první venkovní mítink.
29.03.2023 20:20  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Domácí kalendář nabízí pro týden od 27. března do 2. dubna desítku akcí. Třídenní parkurové závody Z-Riders Tour proběhnou na venkovním kolbišti ve Zduchovicích. Jednodenní skoky vypsali třeba v Nových Zámcích, Brně Veveří či Sviadnově. Ve Frenštátě se budou konat voltižní závody.
 
Čeští jezdci všestrannosti míří do zahraničí. V polské Strzegomi se koná CCI, kam jsou nahlášení do čtyřhvězdové úrovně Miloslav Příhoda s koněm Ferreolus Lat a Miroslav Trunda s Trnkou Ruf a Shutterflyke. Vedle nich se v Polsku představí celá řada českých dvojic. Do Ried am Riedeberg vyrazí Adéla Císařová na CCI2*. Na drezurní mítink CDI do Gössendorfu jsou přihlášení Michal Košťál a Anna Marie Křížová. 
 
V Gorla Minore v Itálii pokračuje túra CSI, a to za účasti desítky našich reprezentantů. Mezi nimi je třeba Vladimír Tretera, Filip Doležal nebo Tereza Veselá. Češi odstatují také na dalším italském závodišti v Arezzu, vedle jiných Aleš Opatrný a Mariana Michlíčková. Mladí jezdci a junioři budou reprezentovat při CSIOchJY v Opglabbeeku. V soupisce jsou Kristina Vítek, Anna Marie Vítek, Emma Sophia Španko a Viktor Skutecký. 
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová