Dění v týdnu: Mistrovství ČR pony, vrchol Zlaté podkovy i GC v Londýně

ikonka

Třetí srpnový týden přinese opět řadu akcí. V Londýně se pojede další kolo GC s českou účastí, na vozatajském ME pro juniory a mladé jezdce bude mít Česko také želízka v ohni. Proběhne i MČR pony ve Zduchovicích a finále Zlaté podkovy v Humpolci.
16.08.2022 15:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Týden od 15. do 21. srpna nabídne na domácí scéně jeden z vrcholů, a to skokové a drezurní mistrovství České republiky pony. Proběhne ve Zduchovicích, které jsou dějištěm tohoto šampionátu už mnoho let. Tradiční je i místo konání finále seriálu Zlaté podkovy. V Humpolci se rozhodne o vítězích ve všestrannosti i ve vozatajských kategoriích. 
 
Čeští jezdci zamíří také na závody do zahraničí. Londýn zažije další kolo parkurové série Global Champions a v řadách Prague Lions tentokrát nebude chybět Anna Kellnerová. V CSI5* nastoupí rovněž česká jezdkyně Sára Vingrálková. Na CSI v Kronenbergu se představí Emma a Charlotte de Moussac, Filip Doležal, Jaroslav Šíma a Dušan Simovski.
 
Jezdci všestrannosti nastoupí do mezinárodních soutěží na dvou místech. Adéla Císařová pojede CCI2* v Hambachu zatímco Andrea Novotná je přihlášená na jednu hvězdu do Kaposvaru.
 
Maďarský Aszár Kisber je cílem jezdkyň spřežení. Koná se tam totiž mistrovství Evropy juniorů a jezdců do 25 let a Českou republiku budou reprezentovat Lucie Maryšková a Lucie Kurková. 
 
Ilustrační foto: Stefano Grasso / LGCT