Dění v týdnu: Mezinárodní spřežení na Moravě a další díl GC v Hamburku

ikonka

Během posledního květnového víkendu se příznivci vozatajského sportu mohou těšit na mezinárodní závody CAI, které se konají v Písečném nad Dyjí. Čeští jezdci se chystají i do zahraničí. V Hamburku se odehraje další kolo série Global Champions.
24.05.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

V týdnu od 23. do 29. května se v Česku odehrají druhé letošní mezinárodní závody spřežení CAI, a to v Písečném nad Dyjí. Vypsané jsou dvou a tříhvězdové soutěže pro singly, páry i čtyřspřeží. Samostatné soutěže pojedou děti, junioři a jezdci do 25 let. Královská kategorie čtyřspřeží v CAI3* bude bodovaná do Světového poháru.
 
Na domácí půdě se odehraje i řada dalších národních mítinků. V Olomouci proběhne parkurová Cena města Olomouce, a to po celé tři dny – od pátku do neděle. V Královickém dvoře se pojede 28. května drezura a on den později tam vyrostou parkury. Skákat se bude také v Jítravě, Suché, Domažlicích, Nových Zámcích nebo Hořovicích. Na Přední Kopaninu můžete vyrazit za drezurou. Celkem je v tuzemském kalendáři přes dvacet akcí. 
 
Češi se chystají také do zahraničí, například na CSI do Grimaud a do Budapešti. Vytrvalce čekají mezinárodní závody v Weikersdorf v Rakousku a Castelsagrat ve Francii.
Další kolo série Global Champions se pojede v Hamburku. Vedle soutěží týmové ligy a Grand Prix v rámci LGCT se mohou diváci těšit i na tradiční derby. 
 
Ilustrační foto: Stefano Grasso / LGCT