Dění v týdnu: Londýn cílem elity. Češky míří na CSI do Lieru a Poznaně

ikonka

Trojí Světový pohár, který hostí o třetím prosincovém víkendu Londýn, bude hlavním lákadlem pro všechny fanoušky jezdeckého sportu. Závodit o body se bude v drezuře, čtyřspřeží i parkurovém skákání. České jezdkyně míří na CSI do Lieru a Poznaně.
14.12.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Třetí prosincový víkend bude patřit jedné z nejvýznamnějších halových akcí sezony. V Londýně se odehraje Světový pohár hned ve třech disciplínách. Body do žebříčků budou sbírat vozatajové a parkuroví i drezurní jezdci.
 
Mítink, který vždy hostila hala Olympia v centru britské metropole, se tentokrát bude konat hale ExCel v docích ve východní části města. Ve čtvrtek 16. prosince se mohou diváci těšit na Short Grand Prix, což je kvalifikace do volné Grand Prix bodované do série World Cup v drezuře. Ta se pojede o den později. K horkým favoritkám budou patřit jistě domácí jezdkyně Charlotte Dujardin a Charlotte Fry. V letošní sérii se daří také německému reprezentantovi Fredericu Wandresovi, který rovněž nebude chybět. 
 
V pátek 17. prosince bude na programu zahajovací soutěž čtyřspřeží a naostro se v rámci Světového poháru bude závodit v sobotním večerním bloku. Představí se Nizozemci IJsbrand Chardon a Koos de Ronde, Belgičan Dries Degrieck, Švýcar Jerome Voutaz a Němka Mareike Harm. Na divokou kartu, tedy bez nároku na body, tentokrát pojede Boyd Exell a domácí Daniel Naprous.
 
Parkurový World Cup je připraven na neděli 19. prosince. V halové části sezony hodnocené do západoevropské ligy je to už šesté kolo. Letos je zároveň kolem posledním, protože povánoční Mechelen byl zrušen.
 
České barvy budou mít v tomto týdnu zastoupení na dvojích závodech CSI v Evropě. Linda Portychová se chystá do belgického Lieru, zatímco Tereza Veselá je dle přehledu České jezdecké federace nahlášená do polské Poznaně.
 
Ilustrační foto: Jon Stroud / FEI