Dění v týdnu: Lipsko hostí finále SP, Češi míří do mnoha koutů Evropy

ikonka

Nabitý týden čeká příznivce klasického jezdectví. Doslova nebudou vědět, co dřív sledovat. V Lipsku se koná finále Světového poháru ve čtyřech disciplínách. Čeští jezdci se představí na mezinárodních závodech ve skákání, drezuře a všestrannosti.
05.04.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Hlavní akcí druhého dubnového víkendu bude finále série Světového poháru. V Lipsku pojedou o tituly nejen parkuroví jezdci, ale i drezurní a voltižní hvězdy a také jezdci čtyřspřeží. Program čítá čtyři závodní dny, během kterých se můžeme těšit na výkony nejlepších sportovců a koní světa. První soutěže se odehrají ve čtvrtek 7. dubna a akce potrvá do neděle.
 
V Lipsku budou sice Češi chybět, ale zahálet rozhodně nebudou. Přihlášení jsou na mezinárodní závody ve třech disciplínách. Natálii Kovářovou čeká CSI v italském Arezzu a Kateřina Tomanová se představí při skokových závodech CSI v Olivě ve Španělsku. Do belgického Opglabbeeku se vypraví parkuroví jezdci Filip Doležal, Petr Doležal a Kristýna Doležalová.
 
Drezurní dvojice z Česka nastoupí do CDI v Zakrzowě v Polsku. V kategorii dětí CDICh bude startovat Alice Hubáčková. Společně se Zuzanou Hradilovou se pak tato jezdkyně představí i v rundě pro jezdce na pony.
 
Hned dva výjezdy na mezinárodní všestrannost jsou zapsané v seznamu ČJF. Matěj Sukdolák pojede CCI2*-S v Kreuthu (GER) a stejnou obtížnost pojede Barbora Seligová ve Strzegomi v Polsku. Do CCI1* Strzegom jsou pak přihlášené Šárka Douchová, Soňa Dufková, Lucie Knotová a Natalia Tarabini.
 
Domácí závody jsou už také v plném proudu. V kalendáři ČJF najdeme bezmála dvacítku akcí. Ve Zduchovicích proběhne Channel Star, skákat se bude od 7. do 10. dubna. V sobotu 9. dubna budou připraveny parkury ve Slatiňanech. Skokové závody proběhnou také v Opřeticích, Staré Boleslavi, Brně, Plzni či Opavě. Na drezury mohou jezdci vyrazit na Panskou líchu a Frenštát se stane dějištěm voltižních závodů Velikonoční vajíčko.
 
Ilustrační foto: Daniel Tarka