Dění v týdnu: Finále ČSP i mistrovství Evropy a světa ve vytrvalosti

ikonka

První říjnový víkend nabízí pestrou paletu akcí, z kterých si vyberou příznivci několika klasických jezdeckých disciplín. V Martinicích proběhne finále ČSP, vytrvalci se zúčastní dvou šampionátu ve Vicu a rozdají se medaile na MČR v paravoltiži.
28.09.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

V týdnu od 26. září do 2. října proběhne v České republice i v zahraničí řada akcí, které budou zajímat fanoušky jezdeckého sportu. V Martinicích se od středy do neděle bude skákat při finále Českého skokového poháru. V pátek je na programu poslední kvalifikační Velká cena. Finálová soutěž U25 je v plánu na sobotu 1. října a o den později se budou konat finálové soutěže ostatních kategorií včetně té hlavní.
 
V Brně se bude o víkendu konat poslední letošní mistrovství České republiky, a to v paravoltiži. Na drezuru a parkury můžete zamířit do Královického dvora. Skokové závody proběhnou také v Hořicích, na Panské líše v Brně, zatímco drezuru můžete zažít v Nebanicích, Nových Zámcích nebo Dubenci.
 
Přilákat se můžete nechat i na akce v nesportovních disciplínách. V Kolesech proběhne MČR chladnokrevných koní a v Obořišti se koná Working Equitation.
 
Čeští jezdci se představí také v zahraničí. Ve španělském Vicu budou reprezentovat Barbora Kroupová, Lucie Sedláková, Kristýna Sittová na mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců ve vytrvalosti. Zuzana Beranová a valach Shamalee tam absolvují mistrovství světa mladých koní. 
 
Petr Novák bude startovat v soutěži dvojspřeží na CAI v Lipici. Parkurové CSI čeká Lindu Portychovou v Riesenbecku, v soutěžích mladých koní v Bonheidenu se představí Jaroslav Šíma a Aleš Peška. Barcelona zažije jeden z vrcholů parkurové sezony, kterým je finále Poháru národů. 
 
Foto: Josef Malinovský