Dění v týdnu: Dva Světové poháry v Česku, olympionici míří do Polska

ikonka

Poslední červnový víkend přinese řadu akcí, při kterých si přijdou na své fanoušci různých disciplín. Na domácí scéně se konají dva Světové poháry. Skokový v Olomouci a drezurní v Brně. Češi míří také do zahraničí, třeba na CCIO4* Strzegom.
21.06.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Týden od 20. do 26. června nabízí pestrou paletu akcí, na které se mohou těšit fanoušci jezdeckého sportu. Od středy se začne závodit v Equine Sport Centru v Olomouci, kde se koná tradiční CSI3* zapsané do série World Cup. Vrcholem bude soutěž Grand Prix, jež se pojede v neděli.
 
Světový pohár zažije také Brno. Na Panské líše se koná CDI-W, jehož vrchol, tedy Grand Prix Freestyle, je rovněž v plánu na neděli 26. června.
 
Martinice se chystají na parkurový Memoriál Jana Papouška, skákat se bude také v Hradištku, Našiměřicích, Jičíně, Suché nebo Sviadnově. V Čakovičkách se odehraje další kvalifikace vozatajské Zlaté podkovy a Štěnovický Borek se stane dějištěm reiningových závodů. Do Frenštátu se můžete jet podívat na voltiž.
 
Čeští jezdci se chystají do zahraničí. V Paříži nedaleko Eiffelovy věže bude probíhat další kolo Global Champions. V řadách Prague Lions budou tentokrát závodit Brian Moggre a Sergio Alvarez Moya, ale Česko bude mít své zastoupení mimo týmové klání. Pozvání dostala Sára Vingrálková.
 
Na CSI Knokke se představí Kateřina Bubáková, do Kronenbergu jedou na CSI Jaroslav Šíma a Dušan Simovski. Jezdci všestrannosti budou startovat při CCI ve Strzegomi. Nastoupí v různých kategoriích včetně CCIO4*-S, jehož se zúčastní olympionici Miloslav Příhoda a Miroslav Trunda. Voltižérka Kateřina Kocurová bude reprezentovat v Cáchách.
 
Ilustrační foto: Strzegom Horse Trials