Dění v týdnu: Čeští jezdci míří na šest akcí včetně CSIO5* v Sopotech

ikonka

Celkem šest zahraničních výjezdů čeká české jezdce během druhého červnového víkendu. Mezi nimi i CSIO v Sopotech. Konat se bude také další kolo Zlaté podkovy v Těšánkách, skákat se bude ve Zduchovicích, Písku nebo Frenštátě pod Radhoštěm.
07.06.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Druhý červnový víkend přinese řadu akcí, které budou poutat pozornost českých fanoušků. Do zahraničí zamíří jezdci z Česka hned na šest mítinků. Sára Vingrálková a Nikola Bielíková dostaly pozvání na CSIO5* do polských Sopot.
 
Emma de Moussac i její sestra Charlotte budou skákat na CSI v Kronenbergu a Linda Portychová se chystá na skokové závody do Geesterenu. Zastoupení bude mít Česká republika i na CSI pro pony v Bábolně, kam jede Sophie Urbanová. 
 
V Šamoríně se budou konat mezinárodní závody ve voltiži a drezuře. V obou disciplínách se objeví české barvy. Do drezurních úloh nastoupí Anna Procházková, Zuzana Hradilová, Anna Marie Křížová a Kristýna Švehlová. Voltižní soutěže čekají řadu jednotlivců včetně Jana Habloviče a Terezy Czyžové. V soupisce ČJF jsou také dvojice pro soutěž Pas de Deux.
 
Na domácí scéně bude také živo. Ve Zduchovicích se bude skákat od 10. do 12. června. A o víkendu ožije také písecké kolbiště. Konat se bude také další kolo Českého skokového poháru, a to ve Frenštátě pod Radhoštěm. V Těšánkách proběhne Zlatá podkova pro jezdce spřežení. Celkem je v tuzemském kalendáři více než dvacet akcí.
 
Ilustrační foto Zenon Kisza