Dění v týdnu: Češky pokračují v túrách CSI, Amsterdam hostí World Cup

ikonka

Poslední lednový víkend nabídne další kolo parkurového Světového poháru, který proběhne v Amsterdamu. O body do žebříčku tam pojede i evropská drezurní špička. Češky Anna Kellnerová a Valentýna Kuková pokračují v rozjetých túrách CSI.
24.01.2023 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Světový pohár 2022/2023 v parkurovém skákání bodovaní do ligy západní Evropy pokračuje dalším kolem, které se odehraje od 25. do 29. ledna v Amsterdamu. Hlavní soutěž se pojede v neděli. Program akce zároveň přinese i drezurní soutěž rovněž v rámci série World Cup. Vrcholem drezurního rozpisu je Grand Prix Freestyle plánovaná na 28. ledna.
 
Významný mítink „Jumping Amsterdam“ se vrací do mezinárodního kalendáře po pauze zaviněné protipandemickými opatřeními. Poslední závody se konaly v sezoně 2020.
 
Češky Anna Kellnerová a Valentýna Kuková pokračují v rozjetých túrách CSI. Anna Kellnerová je už od začátku měsíce ve španělské Olivě. Valentýna Kuková závodí v sérii CSI v Abu Dhabi.
 
V sobotu 28. ledna proběhnou také první letošní domácí závody. Hradištko u Sadské hostí úvodní mítink Zimního jezdeckého poháru spřežení.
 
Foto: Digishots / FEI