Dění v týdnu: Češi v různých koutech Evropy. Probouzí se domácí scéna

ikonka

S koncem března přibylo tuzemských pořadatelů, kteří už otevřeli své areály pro oficiální nebo hobby akce. Závodit se bude v Hradištku, Svržně či Herouticích. Řada českých jezdců setrvává ve Španělsku, kde se koná několikatýdenní túra CSI.
22.03.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

S příchodem jara ožívá domácí závodní scéna. O posledním březnovém víkendu se bude skákat v Hradištku u Sadské, kde začíná letošní Champions Tour. Parkury vyrostou i v Herouticích nebo Dolní Přími. Na drezuru mohou sportovci zamířit do Podolánky nebo do Svržna.
 
Řada českých jezdců zůstává na Pyrenejském poloostrově, kde probíhají na dvou místech tradiční túry mezinárodních závodů CSI. V Olivě bude v účasti pokračovat Aleš Opatrný, který tam v neděli 20. března vyhrál Velkou cenu. Spolu s ním tam setrvaly i Mariana Michlíčková a Nyna Bartoňková.
 
Pokračuje také série CSI ve Vejeru de la Frontera. Tam jsou přihlášené Anna Kellnerová, Sára Vingrálková, Emma de Moussac a Kateřina Tomanová. V Lieru v Belgii se zúčastní CSI Valentýna Kuková a početná česká ekipa vyrazí také do Itálie do Arezza. V přihlášce ČJF figurují třeba Filip Doležal, Kamil Papoušek, Jan Štětina nebo Vladimír Tretera.
 
Ilustrační foto: Zenon Kisza