Dění v týdnu: Češi opět v akci, Lipsko láká na závody Světového poháru

ikonka

Třetí lednový víkend nabídne další mítink Světového poháru, který se bude konat v Lipsku. O body tam pojedou parkuroví jezdci i jezdci spřežení. Zároveň se tam odehraje Vaulting Mastersclass. České barvy budou mít zastoupení při třech akcích.
17.01.2023 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

V týdnu od 16. do 22. ledna se mohou fanoušci jezdectví těšit na další kolo Světového poháru. V Lipsku se budou rozdávat body do žebříčku parkurových jezdců v rámci Západoevropské ligy FEI a poslední body před finále si rozdělí také reprezentanti čtyřspřeží.
 
Oba vrcholy, tedy rozhodující vozatajská a parkurová soutěž, jsou na programu v neděli. O dva dny dřív uvidí návštěvníci závodů v Lipsku votližní sestavy Masterclass, které plní roli kvalifikace votižního Světového poháru. 
 
Čeští jezdci se představí na třech různých akcích. Anna Kellnerová setrvává se svými koňmi v Olivě ve Španělsku. V přihlášce má celkem šest koní, s nimiž nastoupí do jednohvězdových a tříhvězdových soutěží. Na startu se objeví i s klisnou Catch Me If You Can OLD.
 
Valentýna Kuková pobývá od začátku ledna v Abu Dhabi, kde se účastní túry závodů kategorie CSI. Do závodního kolotoče se zapojí také Adam Písařík, jehož čeká CSI v Lieru v Belgii.
 
Foto: Thomas Reiner / FEI