Dění v týdnu: Češi míří na ME ve všestrannosti. Doma vrcholí série ČSP

ikonka

Další šampionát FEI je na programu během posledního zářijového víkendu. Tentokrát se v Avenches pojede o evropské tituly ve všestrannosti. Česko bude mít své zastoupení. Na domácí scéně vyvrcholí Český skokový pohár. Finále hostí Martinice.
21.09.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Poslední zářijový víkend přinese finále Českého skokového poháru. To se bude konat Martinicích, a odstartuje už ve středu 22. září. V pátek pak proběhne poslední bodovaná Velká cen. Finále seriálů jsou na programu v neděli. Novinkou je Super Grand Prix, která je novým formátem finále hlavní série. Po vzoru vrcholu Longines Global Champions Tour je otevřená pro vítěze jednotlivých Velkých cen 2021. 
 
Do Olomouce můžete zamířit na finále Českého poháru ČJF v drezuře. Akce přinese ve třech dnech více než dvacítku úloh od základních až po Grand Prix.
 
V kalendáři ČJF je pro tento týden více než dvacet mítinků. V Přeštěnicích proběhne všestrannost, skákat se bude v Kolíně, Nových Zámcích, Svobodě nad Úpou či Panské líše. Stáj Trojan v Praze pořádá paravoltižní soutěže a do Pohorské Vsi vyrazí vytrvalci.
 
Za hranicemi se bude pozornost českých fanoušků soustředit do švýcarského Avenches, de se odehraje mistrovství Evropy seniorů. České barvy by měli hájit Miloslav Příhoda s Ferreolem, Pavel Březina s Cona Ciou a Miroslav Trunda s Trknou Ruf. 
 
Zastoupení bude mít Česko i při CSI v Gorla Minore v Itálii a také v rakouském Lamprechtshausenu.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský