Dění v týdnu: Anna Kellnerová v Dauhá, v Göteborgu pokračuje World Cup

ikonka

Závěr února bude patřit Světového poháru. Odehraje se v Göteborgu a o body pojedou parkuroví i drezurní jezdci. V Tlumačově proběhne vozatajský Zimní jezdecký pohár. Do zahraničí na CSI5* míří Anna Kellnerová a Češi také pokračují v Sunshine Tour.
21.02.2023 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Nabitý sportovní program nabízí poslední únorový víkend. V České republice se bude konat další kolo Zimního jezdeckého poháru. Do Tlumačova se v neděli 26. února sjedou jezdci spřežení.
 
Čeští skokani zůstávají ve Vejeru de la Frontera ve Španělsku, kde běží túra závodů CSI takzvaná Sunshine Tour. Ve dnech 22. – 26. února se tam představí například Mariana Michlíčková, Kateřina Bubáková, Aleš Opatrný, Jaroslav Šíma, Natálie Roučková, Dušan Simovski, Kateřina Veselovská a Oliver, Adam a Albert Písaříkovi.
 
Annu Kellnerovou čeká od 23. do 25. února pětihvězdový mítink CSI v Dauhá, do kterého nastoupí mimo jiné se špičkovou klisnou Catch Me If You Can. Závody jsou předpremiérou úvodního kola letošní série Global Champions. Tu otevře právě katarská metropole o prvním březnovém víkendu.
 
Špičková účast se očekává také v severském Göteborgu. Pojede se tam Světový pohár, a to v parkurech i drezuře. Skoková soutěž Longines FEI World Cup je na programu v neděli 26. února, o den dřív se pojede drezurní Grand Prix Freestyle. Pro parkurové jezdce jde o poslední kvalifikaci před dubnovým finále. Účastníci drezurního World Cupu budou mít možnost bodovat ještě v polovině března v s´Hertogenbosch.
 
Ilustrační foto: Stafano Grasso / LGCT