reklama 11D

Den D se blíží: Češi zabojují o Tokio. Největším soupeřem je Ukrajina

ikonka

Důležitý den pro český parkurový sport se blíží. V Budapešti se 28. června odehraje týmová soutěž, která umožní vítěznému celku účast na olympijských hrách v Tokiu. Co čeká naše jezdce, kdo bude největší konkurence, jaké bude hodnocení soutěže?
27.06.2019 14:34  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Mezinárodní jezdecká federace FEI vypsala v roce 2019 pro početnou skupinu C, kam patří i Česko, dva mítinky, kde je možné pokusit se zabojovat o postupové týmové místo na olympiádu v Tokiu. První klíčová soutěž se odehraje v pátek 28. června v Budapešti, druhá o dva dny později v Moskvě. Národní federace si mohly vybrat, na které místo odešlou svou ekipu. Jízdenku do Tokia tedy získají dvě země. Jedna, jejíž jezdci ovládnou moskevskou kvalifikaci a jedna, jejímž reprezentantům se povede nejlépe v Budapešti. 
 
Češi zvolili maďarskou metropoli. Zda se historicky poprvé podívá naše kompletní parkurové družstvo na olympijské hry, rozhodne dvoukolová soutěž, která odstartuje v 15.00 hodin. Pojede se podle stejného vzoru, jako se jezdí Poháry národů. Tedy kompletní družstvo sestavené ze čtyř členů absolvuje dvě kola s překážkami do 160 cm. V obou z nich se budou započítávat tři nejlepší výsledky. Soutěž se nejede na čas, v případě rovnosti součtu bodů po druhém kole na první příčce, rozhodne rozeskakování. 
 
Českou republiku budou reprezentovat Aleš Opatrný s Forewerem, Zuzana Zelinková s Calerim II, Ondřej Zvára s Cento Lano a Emma de Moussac a J.C.S Chacco Dia.
 
S výjimkou dvou koní jde o úplně stejnou sestavu, jež před čtyřmi lety v Šamoríně sahala v kvalifikační soutěži po postupu na olympijské hry v Riu. Z vítězství se tehdy s rozdílem jedné chyby radovali Ukrajinci, Češi zůstali na první nepostupové pozici. 
 

Poslechněte si rozhovor s Alešem Opatrným 

 
A je to opět Ukrajina, která i letos dělá našim jezdcům největší vrásky. Přestože už někteří členové tehdejší úspěšné ukrajinské reprezentace, původně narození v jiných koutech světa, jezdí znovu pod vlajkami svých rodných zemí, pořád je tento tým nejsilnějším soupeřem. Na tiskové konferenci, kterou uspořádal pořadatel, jmenovala Dorottya Stróbl - Generální sekretář Maďarské jezdecké federace mezi týmy, které podle jejího mínění mohou ohrožovat rovněž silné domácí jezdce právě Ukrajinu a Českou republiku. 
 

Sledujte naše zpravodajství přímo z místa na webu Jezdci.cz

 

Výsledky můžete najít ZDE

 

Foto: Josef Malinovský




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE