Debaere prověřil jezdce před Memoriálem Papouška. ST** vyhrál Štěrba

ikonka

V areálu Equitana Martinice probíhá další ročník tradičního parkurového podniku Memoriál Jana Papouška. V sobotu jezdci absolvovali náročný parkur do 140 centimetrů a o výhru se rozeskakovaly dvě dvojice. Nakonec vyhrál Jakub Štěrba s Heartvitem ZH.
25.06.2022 20:00  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


V sobotu v podvečer byla hlavním bodem martinického programu při Memoriálu Jana Papouška soutěž stupně ST** s překážkami do 140 centimetrů. Dlouho se čekalo na první bezchybný výkon, jelikož obtížnost parkuru, kterou připravil se svým týmem stavitel Marc Debaere, byla velmi vysoká. 
 
Poměrně těšně se do rozeskakování neprobojovaly Sára Finsterle, Denisa Vegrichtová a Kateřina Veselovská, když se svými koňmi obdržely pět trestných bodů. Na třetí příčku se zařadila se čtyřmi trestnými body Vladislava Fenclová s Picobellou. 
 
První bezchybné základní kolo zajel Sergej Motygin s valachem Cassital by Boris. Zdálo se, že to bude jediná nula, ovšem v závěru přidal tu druhou v základním kole také Jakub Štěrba v sedle píseckého hřebce Heartvit ZH.
 
V rozeskakování Sergej Motygin chyboval jednou a po druhé bezchybné jízdě Jakuba Štěrby bylo o konečném pořadí rozhodnuto. Reprezentant Zemského hřebčince Písek ovládl sobotní generálku před dvoukolovým nedělním Memoriálem Jana Papouška. 
 
Foto: Vojtěch Kroupa