reklama 11D

De Luca doplnil šestnáctku jezdců Super Grand Prix

ikonka

Global Champions Prague PlayOffs 2018 už zná všech šestnáct účastníků. V pražské O2 areně nebude od 13. do 16. prosince chybět Lorenzo de Luca, který se do Longines GC Super Grand Prix probojoval díky čtvrtému místu z víkendového klání v Dauhá…
14.11.2018 09:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Vítězem posledního závodu v katarské metropoli se stal Ben Maher a připsal si již čtvrtý triumf v soutěži LGCT. Na druhém místě skončil jezdec týmu Prague Lions Peder Fredricson a třetí příčku vybojoval Harrie Smolders. Jelikož si všichni tito jezdci účast na Super Grand Prix již zajistili, poslední vstupenku získal čtvrtý v pořadí, Ital Lorenzo de Luca. 
 
Jednatřicetiletý jezdec se poprvé posadil na koně v devíti letech a o dva roky později se představil na první soutěži. Profesionální kariéru odstartoval v osmnácti. Od roku 2015 je členem belgické stáje Stephex Stables. Mezi jeho největší úspěch patří první místo z letošního Rolex Grand Prix v Římě, největším snem je účast na olympijských hrách. „Pro mě jsou koně vášeň, ale také práce. Měl jsem štěstí, že jsem potkal ty správné lidi, kteří ve mně věřili,“ říká de Luca.
 
Lorenzo de Luca se přidal k patnácti kvalifikovaným jezdcům ve složení Scott Brash (V. Brit.) – Edwina Topsová-Alexanderová (Austr.) – Gregory Wathelet (Belg.) – Ben Maher (V. Brit.) - Harrie Smolders (Hol.) - Carlos Lopez (Kol.) - Peder Fredricson (Švéd.) - Nicola Philippaerts (Belg.), - Shane Breen (Ir.) – Sameh El Dahan (Egypt) - Daniel Deusser (Něm.) - Alberto Zorzi (It.) - Ludger Beerbaum (Něm.), Frank Schuttert (Niz.), Henrik von Eckermann (Švéd.), kteří si účast v Prague PlayOffs 2018 zajistili díky úspěchům v předešlých podnicích seriálu Global Champions.
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se koná v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 

Zajímavosti z výsledků

Global Champions League – pořadí po 16. závodě: 1. London Knights 353, 2. Valkenswaard United 300, 3. Miami Celtics 269, 4. Rome Gladiators 256, 5. Shanghai Swans 253, 6. Montreal Diamonds 232, 7. Scandinavian Vikings 222, 8. St. Tropez Pirates 220, 9. Prague Lions 205, 10. Madrid in Motion 204, 11. Berlin Eagles 201, 12. Doha Fursan Qatar 197, 13. Monaco Aces 178, 14. Paris Panthers 171, 15. Cannes Stars 140, 16. New York Empire 132, 17. Chantilly Pegasus 131, 18. Cascais Charms 122, 19. Hamburg Giants 121. 
 
Longines Global Champions Super Grand Prix v rámci Prague PlayOffs 2018 – kvalifikovaní jezdci: Mexico City: Scott Brash (V. Brit.), Miami Beach: Edwina Topsová-Alexanderová (Aust.), Šanghaj: Gregory Wathelet (Belg.), Madrid: Ben Maher (V. Br.), Hamburk: Harrie Smolders (Hol.), St. Tropez: Carlos Lopez (Kol.), Cannes: Peder Fredricson (Švéd.), Cascais: Nicola Philippaerts (Belg), Monako: Shane Breen (Ir.), Paříž: Sameh El Dahan (Egypt), Chantilly: Daniel Deusser (Něm.), Berlín: Alberto Zorzi (It.), Londýn:  Ludger Beerbaum (Něm.), Valkenswaard: Frank Schuttert (Niz.), Řím: Henrik von Eckermann (Švéd.), Dauhá: Lorenzo de Luca (It.).
 
Foto Stefano Grasso / LGCT



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE