reklama 11A

David Liška dojel čtvrtý v dostihu o 52 000 eur

ikonka

Žák David Liška, jeden z největších talentů současnosti v českém turfu, v Deauville úspěšně vstoupil do sezóny. Po klidné poziční jízdě dosáhl v sedle Mister Smarta na čtvrté místo v handicapu o 52 000 eur.
04.01.2019 14:41  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Úřadující šampión českých jezdců David Liška v pátek poprvé zasáhl do letošního dostihového dění. Na devítiletém Mister Smartovi z tréninku Václava Luky mladšího dojel čtvrtý v handicapu kategorie D o 52 000 eur ve francouzském Deauville.
 
Osmnáctiletý Liška, který loni vyhrál 33 dostihů a navzdory žákovské licenci s přehledem kraloval tuzemským žokejům, vedl bělouše v majetku Torstena Rabera na průběžné třetí, čtvrté pozici blízko špice a velkou část z 2500 metrů dlouhé trati si držel vnitřní stopu. V cílové rovině se přes něj sice dostali tři soupeři, Liška ale v těsném finiši uhájil 4160 eur pro čtvrtého v cíli.
 
Pro trenéra Václava Luku mladšího tak pokračuje úspěšný vstup do sezóny. Den po vítězství sprintera Nine Ou Foura si vedle umístění Mister Smarta připsal ještě další dotované umístění v podobě páté příčky Greaty Lion v prodejním dostihu na 1500 metrů.
 
Také v roce 2019 počítá Luka s Davidem Liškou jako se svou stájovou jedničkou. V minulých dvou sezónách mu opakovaně dával příležitosti i ve Francii. Loni spolu vytěžili mimo jiné vítězství s Fox Tinem na dráze Lyon La Soie, předloni dokonce úspěch v Deauville s Nagano Goldem v kategorii Class A.
 
Ilustrační snímek - Takto loni David Liška vyhrál na Coffole ve Velké Chuchli, foto: Ivan Krejza
 

Sledujte pravidelně naši novou dostihovou rubriku - ZDE!




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE