Další úspěch ve Francii: Ideal King si pohrál se soupeři v Chantilly

ikonka

Čtyřletý Ideal King ze stáje Leram v úterý navázal na své únorové vítězství z Chantilly. Tentokrát se svěřenec Václava Luky prosadil bez větších problémů o dvě délky, v sedle byl opět žokej Eddy Hardouin.
13.04.2021 18:39  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Podruhé během necelých dvou měsíců zvítězil Ideal King na all weather dráze v Chantilly. Čtyřletý valach stáje Leram pod svým stálým jezdcem Eddym Hardouinem s přehledem opanoval handicap classe 3 Prix du Pave de Thiers (1900 m, 21 000 eur) a postaral se tak o páté letošní vítězství trenéra Václava Luky mladšího ve Francii.

Polobratr jedničkového vítěze Icara a ve Francii jednou úspěšného Ideal Mana byl s 59,5 kg nejvíce zatíženým koněm v patnáctičlenném poli a se sázkovým kursem 65:10 nastupoval jako třetí šance.

Hardouinovi se ho v rychle rozběhnutém dostihu podařilo usadit na vnější stopě kolem devátého místa. Po zatočení do cílové roviny chvíli počkal s nástupem a naplno se do Ideal Kinga opřel před distancí. Tmavý hnědák odpověděl razantním zrychlením a doběhl si pro lehké vítězství o dvě délky.

Při čtvrtém letošním startu bral Ideal King potřetí dotaci, celkem už vyběhal v přepočtu přes 600 tisíc korun.

Foto: France Galop