Další umístění pro Mandarina. Při debutu na Riviéře doběhl čtvrtý

ikonka

Zatímco loni se koně v tuzemském tréninku zapojili do překážkové části mítinku v Cagnes-sur-mer, letos má český turf zastoupení v rovinovém programu. Mandarin skončil čtvrtý, umístil se i ve španělských službách jezdící Václav Janáček.
24.01.2022 14:32  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Ekipa Ingrid Janáčkové Koplíkové, která reprezentuje české barvy na letošním zimním mítinku v Cagnes-sur-mer, si v pondělí odpoledne připsala první dotované umístění. Čtyřletý tmavý hnědák Mandarin doběhl pod svou trenérkou čtvrtý v classe 3 Prix des Iles de Lerins (1500 m, 19 000 eur).

Třetí z loňské Velké jarní ceny a EJC Leram Million narazil na solidní konkurenci, když tři z jeho osmi soupeřů disponovali ratingy nad 40 kg. Janáčková Koplíková hřebce usadila u bariéry a dopřála mu poklidný průběh kolem čtvrtého místa.

400 metrů před cílem měl Mandarin slibný moment, ale na měkké dráze rozhodla dostih pro sebe zvenčí útočící dvojice koní Jeana-Clauda Seroula. Zvítězil dvakrát v grupě 3 umístěný Padron před druhou z italského listed Ursuly. Mandarin na ně ze čtvrté příčky ztrácel asi tři délky, rakouský Hadewin skončil osmý.

 

Čtěte také: Zanini vstoupil do sezony vítězně. V Pise ovládl Gran Corsa Siepi

 

Pro hřebce majitelky Petry Čapkové to byl již čtvrtý start za sebou na francouzské půdě. Po říjnovém osmém místě v grupě 3 Prix Perth se etabloval v handicapech. Koncem listopadu jistě zvítězil v classe 3 v Marseille Pont de Vivaux, následovalo dotované sedmé místo v prosincovém classe 2 v Chantilly. Aktuálně vlastní francouzskou známku 39 kg.

V pondělí se v Cagnes-sur-mer představil i žokej Václav Janáček. Na šestiletém Tazones z tréninku Guillerma Arizkorrety dojel druhý v prodejním Prix des Oliviers (1600 m, 16 000 eur). V další prodejce Prix des Grillons (1300 m, 15 000 eur) skončil na Aniyounim z tréninku Miroslava Rulce mezi poraženými.

Foto: France Galop