Další drezurní zlato pro Charlotte Fry. Na MS v Herningu vyhrála i kür

ikonka

Dánský Herning zažil nezapomenutelný drezurní večer. Po pondělním triumfu v Grand Prix Special ovládla Britka Charlotte Fry v sedle impozantního holandského vraníka jménem Glamourdale i středeční volnou sestavu na hudbu. Rozhodčí jí udělili 90,654 %.
11.08.2022 10:24  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
VIDEO
| FANCLUB


 
Charlotte Fry získala pro Velkou Británii další zlato na mistrovství světa ECCO FEI v dánském Herningu. 
 
Ve středeční volné sestavě na hudbu, která probíhala ve večerních hodinách pod světly reflektorů, předvedla na černém hřebci Glamourdale ohromující jízdu ohodnocenou 90,654 %. Porazila tak v dalším napínavém souboji domácí reprezentantku Cathrine Laudrup-Dufour v sedle Vamose Amigose, jež obdržela 89,411 %.
 
„Upřímně řečeno, nikdy jsem před vstupem do arény neměla ten pocit, že se do vás publikum prostě zbláznilo. On tančil, já jsem zpívala, užívala si prodloužený cval a náramně se bavila. Glamourdale byl k tomu stvořen a užívá si to,“ konstatovala spokojeně vítězka. 
 

Psali jsme: Drezurní MS Herning: Holandský vraník Glamourdale učaroval rozhodčím

 
„Zdejší publikum je opravdu hvězdné. Vamos Amigos byl dnes rozhodně nažhavený, ale je mu teprve deset let, takže jsem s ním takto spokojená. Mám pocit, že všichni tři skutečně měníme tvář drezury k lepšímu,“ doplnila stříbrná Cathrine Laudrup-Dufour.
 
Tou třetí medailistkou byla nizozemská jezdkyně Dinja van Liere na elegantním hřebci Hermesovi, o kterém tvrdí, že je čas od času tak trochu klaun. V küru si dojela pro hodnocení 86,900 %. „Jsem dnes neuvěřitelně hrdá na svého koně. Myslela jsem, že bude napjatý kvůli publiku, ale byl tak dobrý a den ode dne se tu zlepšoval,“ zhodnotila. 
 
Foto: FEI/Leanjo de Koster