Čtyři vítězství pro tři trenéry. Pavel Složil si podmanil Wroclaw

ikonka

Ve velké formě jezdící Pavel Složil ve středu čtyřikrát zvítězil ve Wroclawi, české stáje slavily tři úspěchy. O jeden z nich se zasloužil Marek Stromský, který měl blízko i k prvnímu rovinovému vítězství po osmnácti letech.
26.05.2021 19:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


Pavel Složil mladší byl mužem dne na středečním mítinku ve Wroclawi. Český jezdec zvítězil ve čtyřech dostizích včetně Nagrody Tiumena. Dva vítěze mu nasedlal trenér Michal Borkowski, po jednom úspěchu zaznamenal ve službách Roberta Swiateka a Ivany Porkátové.

Nagroda Tiumena (4400 m, 24 000 zlotých) se dlouho odehrávala pod taktovkou českých koní. Na špici se průběžně střídali Laverno, Tamas a Turion. V posledním kilometru však udeřil srbský odchovanec One Way Ticket, kterého Složil do té doby vedl v blízkém druhém sledu kolem čtvrtého místa.

Pětiletý hnědák stáje Jutrzenka razantně nastoupil a v cílové rovině už jen kontroloval situaci. Tři délky za suverénním vítězem vybojovala druhé místo Apas Rocka před Nickem, Turionem a Gontcharem. Někdejší derby-vítěz ztrácel na vítěze 8 1/2 délky.

 

Podcast s Viktorem Eichlerem: Koupí Rolanda jsem si udělal radost. Stále mám pár snů

 

České stáje si ve středu připsaly tři vítězství. Mimo jiné vybojovaly mezi sebou steeplechase na 3850 metrů, kde za poslední překážkou už vedla Slivka s Josefem Bartošem, ale za distancí neodolala velkému útoku letos debutujícího Her Hima s Pavlem Složilem. Šestiletý valach ve vlastních barvách trenérky Ivany Porkátové zvítězil o půl délky.

Po dvou letošních umístěních se dokázala naplno prosadit i čtyřletá hnědka Milsueldos ze stáje Eva Tůmová, kterou Marek Stromský dovedl k jistému vítězství o 1 1/4 délky ve steeplechase na 3600 metrů.

Stromský zároveň sahal i po svém prvním rovinovém vítězství za posledních osmnáct let, když s tříletým Be In dlouho vedl ve vyrovnaném finiši dostihu na 2600 metrů. 63 kilogramů nesoucí polobratr výborných Hessoesse a Be Mastera však o krk podlehl debutujícímu Decameronovi, kterého za distancí výborně rozhýbal Martin Srnec. Vlastního odchovance Václava Luky staršího z jedničkové vítězky Dedariny připravuje Eva Záhorová. Český doběh raz-tři dotvořila Ramsya.

Foto: Ivan Krejza