reklama 11A

Čtěte v Koně a hříbata: Byl tady pro nás, nyní tu buďme my pro něj

ikonka

Rozloučit se s koněm a nechat ho jít může být jednou z nejtěžších věcí, jaké nás v životě čekají. Právě tímto tématem se zabývá aktuální vydání časopisu Koně a hříbata. Věříte, se dokážete poznat ten správný okamžik, kdy se musíte jasně rozhodnout?
03.11.2019 10:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A


Najít správný okamžik, kdy koně nenecháme trpět jen pro svou vlastní neschopnost se rozloučit… Najít správný okamžik, kdy už nemá smysl nechat v sobě křesat marné plamínky naděje… Najít ten okamžik, kdy by kůň rád odešel sám, pokud by o tom mohl rozhodovat… 

To vážně není snadné a pokud jsme majitelem, pak to nikdo nemůže udělat za nás. Ta zodpovědnost je na našich ramenou.

V životě jsou chvíle, kdy nic není správně a nic není dobře, vše má své pro a proti, všechno bolí a nic nemá smysl. A právě to jsou ty chvíle, které dodávají životu jeho hloubku, plastičnost, smysl prožitku, smysl dne, hodiny, minuty. Život a smrt – nelze je oddělit. A ani rozumově pochopit.
Připustit si do svého života živou bytost znamená připustit si, že se naše cesty jednou budou muset rozdělit.

Nosné téma listopadového čísla Koní a hříbat, dušičkového speciálu, je velmi smutné. Bohužel i loučení patří k životu. Zaměříme se na to, jaké máme možnosti, když náš čtyřnohý přítel odejde na věčné pastviny. A také na to, jak si na něj uchovat vzpomínku. Máte-li starého koně, jistě vás to těžké rozhodování také nemine. 

Nevěště hlavu! Listopadové vydání se věnuje také práci se starým koněm, takže mu můžete jeho „důchod“ ještě oživit. Je úžasné, že se o něj chcete postarat, dopřejte mu aktivní odpočinek, kdy si nebude připadat úplně odstrčený od všeho dění. Čeká vás také recenze knihy Péče o starého koně.

Podíváme se také na Pohřbívání koní v evropské historii či Divokou honbu. A nechybí ani závěr seriálu o pozitivní motivaci – Den u koně pozitivkáře. Z veselejších témat můžeme zmínit také Ranč U Fleků Míši Kunové, westernový speciál naší poradny a využití bariér při výuce jezdců.

Více na www.koneahribata.cz




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE