CSIO3*-W CET Prague Cup 2022 bude vysílat Nova Sport a Voyo

ikonka

V pražské Chuchli se od 16. do⁠ 19. června uskuteční prestižní závody v parkurovém skákání. Přímé přenosy z CSIO3*-W CET Prague Cup nabídne v pátek a v neděli stanice Nova Sport 2 a Voyo. Televize Nova se letos stala hlavním mediálním partnerem akce.
13.06.2022 16:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Český tým s Annou Kellnerovou a Alešem Opatrným v sestavě bude obhajovat vítězství v Poháru národů při CSIO3*-W CET Prague Cup z loňského roku. Průběh týmové soutěže je možné v pátek odpoledne sledovat prostřednictvím přímého přenosu televize Nova, stejně jako nedělní Grand Prix.
 
„Na fanoušky se do Chuchle Areny opravdu velmi těším. Dobře si pamatuji, jaké to bylo první rok, když se konalo CSIO v Praze. Byl to pro nás opravdu neuvěřitelný zážitek, přijelo tam velké množství lidí a byla to skvělá podívaná,” zmiňuje jezdkyně Anna Kellnerová, která kvůli možnosti startovat v Praze vynechala mítink světové série Global Champions v Cannes a nebude startovat ani na dalších dvou podnicích ve Stockholmu a Paříži. 
 
„Mít možnost závodit v České republice a podpořit český tým je pro mě velmi důležité. Když máme silnou podporu diváků, pak ta atmosféra a způsob ježdění je jiný. Jezdec i kůň má možnost si to opravdu užít a snaží se předvést co nejlepší výkony”, dodává česká jezdkyně.
 
Součástí akce je jak týmový Pohár národů, tak Grand Prix zařazená do Světového poháru. Závody pořádané Czech Equestrian Teamem jsou navíc kvalifikací na seniorské mistrovství světa 2022 a mistrovství Evropy 2023. Bude se tak jednat nejen o netradiční zážitek pro české sportovní diváky, ale také o velmi prestižní závody pro samotné sportovce. 
 

Čtěte také: Do Chuchle míří hvězdná sestava parkurových jezdců. Dorazí na 280 koní

 
Prvním hlavním lákadlem je páteční Pohár národů, tedy dvoukolová soutěž družstev s překážkami do 150 centimetrů. Celý čtyřdenní program vyvrcholí nedělní Grand Prix, která je bodovaná do série Světového poháru. Právě tyto dva hlavní závody budou k vidění v přímých přenosech na Nova Sport 2 a Voyo.
 
„Jsme moc rádi, že o účast na CET Prague Cupu i letos projevilo zájem tolik zemí. Své týmy mají přihlášené Belgie, Česká republika, Dánsko, Egypt, Irsko, Itálie, Japonsko, Německo, Nizozemsko, Nový Zéland, Rakousko, Slovensko, Švédsko a Velká Británie,“ uvedla ředitelka závodů Markéta Šveňková. 
 
Přímé přenosy ze závodů CSIO3*-W CET Prague Cup můžete sledovat na Nova Sport 2, Nova Action a Voyo v pátek 17. června ve 12:50 a pak v neděli 19. června od 14:50 hodin na Nova Sport 2 a Voyo.
 
Zdroj: tisková informace TV Nova
Ilustrační foto: Kateřina Návojová