CSI2*-W Prague Arena má schválený rozpis. Stavitelem bude Marc Debaere

ikonka

Už za necelé tři týdny odstartují v Chuchle Areně Praha první ze dvou mezinárodních parkurových závodů. Mezinárodní jezdecká federace schválila rozpis mítinku, jehož hlavní rozhodčí bude Melinda Schlezák z Maďarska a stavitelem Belgičan Marc Debaere.
09.04.2021 09:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
CSI2*-W Prague Arena proběhne na kolbišti ve Velké Chuchli od 29. dubna do 2. května. Zahrnuje celkem 18 soutěží s celkovou dotací 91.100 eur. 
 
Během mítinku si jezdci a koně budou moci splnit kvalifikační limity jak pro letošní olympijské hry v Tokiu a mistrovství Evropy, ale také na světový šampionát v roce 2022. Evropský šampionát mají tento rok i junioři a mladí jezdci, kteří se taktéž budou moci pokusit splnit standardy pro účast na tomto sportovním vrcholu sezony.
 

Psali jsme: Přípravy na parkurový Světový pohár a Pohár národů v Chuchli pokračují

 
Kategorie soutěží CSI2*-W proběhnou tři túry. Silver Tour se koná ve čtvrtek, v sobotu a v neděli, Gold Tour je na programu druhý až čtvrtý den a Diamond Tour zahrnuje soutěže ve čtvrtek a v pátek. Nedělním vrcholem bude Grand Prix zařazená do Světového poháru, jejíž dotace je rovných 30.000 eur. 
 
Mladí 6 a 7letí koně mají vypsané soutěže na první tři dny, stejně jako Small Tour CSI1*. Velká túra této kategorie proběhne všechny dny kromě pátku.
 
Prezidentkou sboru rozhodčích se stane Melinda Schlezák z Máďarska, asistovat jí budou Čech Radovan Šalek, Švýcarka Marysa Zoureli a Raya Tsanková z Bulharska. Kurzy bude připravovat známý belgický stavitel Marc Debaere, jehož čeští jezdci znají např. z loňského Memoriálu Jana Papouška v Martinicích u Březnice.
 

Čtěte také: Marc Debaere: Martinice jsou krásné, je mi ctí zde stavět parkury

 
S ohledem na mimořádná opatření v souvislosti pandemií koronaviru Covid-19, ale také nákazovou situací herpesvirem koní EHV-1, obdrží jezdci od organizátorů informace ohledně náležitostí, které bude potřeba zajistit ještě před odjezdem na závody. Průběžně budou také publikovány na webu akce. 
 
Pro jezdce je jistě důležitá informace, že uzávěrka přihlášek je prostřednictvím národních federací do 21. dubna. Veškeré další podrobnosti jsou na stránkách www.csi-praguearena.com v sekci „pro jezdce“. 
 
Foto Tomáš Holcbecher