CPEDI v Ornagu zachvátila epidemie chřipky. Odnesla to také Vištalová

ikonka

Česká paradrezuristka Anastasja Vištalová se 20. ledna vrátila z výjezdu do italského Ornaga, který v ní zanechal poněkud hořkou příchuť. Od prvního startu bojovala s teplotou a zimnicí, v závěru závodů přemohla střevní chřipka valnou část účastníků.
20.01.2020 20:00  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


V polovině ledna vyjela pro cenné olympijské body česká reprezentantka v paradrezuře Anastasja Vištalová, konkrétně do italského Ornaga. Již před první startem však tušila, že průběh závodů tentokrát nebude zrovna lehký. "Chytla jsem nějakou střevní chřipku, takže ven jsem vycházela jen na start, jinak jsem ležela v posteli. V pátek jsme získaly 67,7 procent. Moc spokojená nejsem, na druhou stranu to vzhledem k okolnostem není nejhorší." V sobotu 18. ledna se Anastasja Vištalová postavila na start dokonce s teplotou a zimnicí, získala 67,5 procent a postoupila do nedělního finále.
 
V neděli už střevní chřipka postihla více jak polovinu jezdců a postupně se k nim přidali i klasifikátoři a rozhodčí. "V neděli na dekorování chyběla švýcarská rozhodčí, protože kvůli střevním potížím nebyla schopná dorazit. A mně bylo tak špatně, že jsem se nemohla zvednout z postele a také jsem se dekorování neúčastnila."
 
Minimální olympijský kvalifikační limit z povinných úloh činí 62 procent a česká dvojice získala dvakrát nad 67 procent, cenné body do žebříčku tedy získala. "Doufáme v to, že jsme si všechnu smůlu vybrali, a dál už to bude jen lepší. Koncem ledna je v plánu ještě jeden mezinárodní výjezd, který bude snad již bez excesů," uzavírá Anastasja Vištalová.
 
Foto archiv jezdkyně