reklama 11D

Cornet končí kariéru. Jsou koně, co vám změní život, říká Deusser

ikonka

„Říká se, že jsou koně, kteří vám mohou změnit život, protože jsou speciální. A to je přesně Cornet D´Amour“. Takový komentář Daniela Deussera provázel oznámení, že bělouš Cornet D´Amour končí sportovní kariéru. Co všechno spolu dokázali?
29.08.2019 11:08  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Cornet D´Amour se narodil se jménem Contanga v roce 2003. Je zapsaný ve vestfálské plemenné knize a nezapře svého otce, kterým je Cornet Obolensky. Jako valach ovšem bohužel své skvělé geny dál předávat nebude. 
 
Do jeho osmi let ho sedlal brazilský reprezentant Pedro Veniss, od roku 2012 ho začal jezdit Němec Daniel Deusser a vznikla jedna z nejúspěšnějších dvojic v nejvyšší úrovni parkurového sportu.
 
Vedle řady prvních míst v soutěžích Grand Prix včetně Paříže, Hertogenbosch, Světového poháru Mechelenu nebo Wellingtonu vyhrál Deusser s Cornetem i  finále World Cupu v roce 2014 v Lyonu. O dva roky později byl ve finále v Göteborgu třetí. Dvojice má také dvě stříbrné medaile ze soutěže týmů na mistrovství Evropy. A to z roku 2013 v Herningu a 2015 v Cáchách. 
 
On je opravdu výjimečný. Vždy udělal všechno pro to, abychom byli na špičce. Vítězství ve finále Světového poháru v Lyonu je vrcholem naší společné kariéry. Jsem vděčný za to, čeho jsme spolu dosáhli a bude mi ve stáji moc chybět. Je ale čas, aby si užil odpočinek“, říká k odchodu Corneta jeho jezdec. Poslední soutěž čeká dvojici v sobotu 30. srpna na CSI5* v Bruselu. 
 
Ve stáji Daniela Deussera má však Cornet D´Amour svého jen o rok mladšího jmenovce, Corneta 39, s kterým Deusser závodí rovněž v nejtěžších soutěžích světa. 
 
Foto: archiv FEI.org




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE