reklama 11D

Comeback Barbory Tomanové. Při GC PlayOffs pojede špičkového valacha

ikonka

Známá jezdkyně Barbora Tomanová se vrací do závodního sedla a míří vysoko. Představí se rovnou při největší parkurové události Global Champions Prague PlayOffs, kde bude reprezentovat Českou republiku v sedle špičkového koně zapůjčeného z Anglie.
26.09.2019 15:48  |  Autor: Lucie Spiwoková, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Jedním z českých jmen, která najdou diváci na startovních listinách soutěží CSI2* při Global Champions Prague PlayOffs 2019, je Barbora Tomanová. Úspěšná parkurová reprezentantka se v posledních dvou sezonách věnuje hlavně trenérské činnosti. V libeňské O2 areně se však vrátí do sedla jako soutěžící. Navíc bude prezentovat špičkového koňského svěřence, který jí byl zapůjčen právě pro tuto výjimečnou příležitost.
 
„Oslovili mě zástupci Victory Teamu Prague, kde působím jako trenérka, zda bych chtěla během Global Champions PlayOffs představit v Praze Gentlemana. S tím jsem samozřejmě s radostí souhlasila,“ popisuje vznik hvězdné dvojice jezdkyně. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Tomanová: Chuchle je mé nové působiště. Chystáme i mezinárodní závody

 
Třináctiletý belgický valach Gentleman VH Veldhof byl koupen ze stáje Michaela Whitakera, s nímž závodil na nejvyšší světové úrovni. Absolvovali spolu řadu vrcholných soutěží při CSI5* a CSIO5*. Od sezony 2019 jej sedlá Ir David Simpson, který s ním byl nominovaný do irské národní reprezentace a účastnil se úspěšně mimo jiné Poháru národů v Gijonu.
 
„Gentleman je ustájený v Anglii, také tam trénuje. Ale právě na Global Champions Prague PlayOffs jsem ho od zástupců Victory Teamu Prague dostala k dispozici já. Ještě v říjnu bude závodit s Davidem Simpsonem při Světovém poháru v Helsinkách, odkud by měl rovnou přijet do Chuchle Areny Praha. Budeme mít necelé tři týdny, abychom se poznali,“ říká Barbora Tomanová a dodává: „Doufám, že se kvalitně připravíme. Zvládnout se to dá, i přesto, že je to velmi krátký čas. Kůň bude rozeskákaný a v plné formě. Všichni ovšem víme, že tento sport je o dvojici, takže musím využít všechny své zkušenosti, abychom se sehráli. Určitě bych s ním chtěla před akcí stihnout alespoň jedny halové závody v zahraničí, buď v rakouském Ebreichsdorfu, nebo ve slovenském Šamoríně, protože jinak se kůň chová doma v tréninku a jinak na závodech. Musím vědět, jak reaguje na kolbišti a navázat vzájemnou důvěru.“
 

PSALI JSME: Bára Tomanová: Jako každý sportovec jsem na začátku snila o olympiádě

 
Galashow světového parkuru GC PlayOffs proběhne v pražské O2 areně ve dnech 21. až 24. listopadu a vedle pětihvězdových soutěží v rámci Global Champions, se bude konat i kategorie CSI2*, při níž dostane šanci představit se široké veřejnosti více českých jezdců.
 
„Za možnost startovat v O2 areně jsem rodině Vítkových a celému Victory Teamu Prague moc vděčná. Je to největší parkurová událost nejen v České republice, ale i v celosvětovém měřítku. Jsem ráda, že se vrátím do sedla právě na takto významných závodech. Loni jsem vše sledovala jako divák a mrzelo mě, že nemohu závodit. Být to o rok dříve, měla bych k dispozici hned několik koní. O to víc mě těší, že letos můžu startovat,“ uzavírá Barbora Tomanová.
 
Podrobnosti o přípravách Global Champions Prague PlayOffs a předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto archiv Barbory Tomanová a Jezdci.cz




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE