Co byste měli vědět o vyvrcholení série GCL 2021 v Šamoríně a v Praze

ikonka

Kdo má ještě šanci postoupit mezi elitní čtveřici Global Champons League 2021? Kdo naopak může být již před posledními dvěma závody v Šamoríně klidný? Jaká dotace čeká na úspěšné celky v Super Cupu při Prague Playoffs? Máme pro vás odpovědi.
30.09.2021 08:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Týmy Global Champions League čeká již za dva týdny jedna z posledních dvou možností zajistit si místo mezi elitní čtveřicí celkového hodnocení sezony, které zajišťuje přímý postup do semifinále Super Cupu v pražské O2 areně. Ovlivnit pořadí v žebříčku Global Champions League bude možné již jen během dvojkola ve slovenském Šamoríně, z nichž první odstartuje v pátek 15. října. 
 
Na obzoru je kromě prestižního umístění i pohádková dotace 6.000.000 eur, která bude rozdělena během GCL Super Cupu. Ten je součástí programu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs.
 
Pouhých 24 bodů dělí tři nejlepší týmy v aktuálním pořadí. Vedou Valkenswaard United před Shanghai Swans a Paris Panthers. Je tedy jasné, že se v Šamoríně bude hrát o všechno a pořadí na medailových příčkách se může ještě zcela zamíchat. 
 

Nepřehlédněte: Do Šamorína se chystám první víkend, říká Kellnerová. Vstupenky zdarma

 
V podstatě jediným týmem, který může být klidný, jsou Valkenswaard United. Ti mají už teď zaručeno, že budou na konci sezony na stupních vítězů, což znamená, že ať už se v Šamoríně stane cokoliv, zajistili si rychlou cestu přímo do semifinále Super Cupu GCL.
 
Naopak čtvrtí London Knights jsou již mimo hru o celkové vítězství a nyní je čeká boj s Berlin Eagles a Monaco Aces o poslední místo mezi elitní čtyřkou. Právě jeden z těchto celků bude mít zajištěn taktéž postup do semifinále Super Cupu. Ostatní budou muset projít sítem čtvrtfinále. 
 
Za pár týdnů již bude v tomto směru jasno. Rozhodne se v Šamoríně během dvou mítinků naplánovaných na 15. až 17. a 21. až 23. října. Global Champions Prague Playoffs pak proběhne od 18. do 21. listopadu. Veškeré další informace najdete na webu pořadatele www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: Global Champions League
Zdroj: tisková zpráva Global Champions League