ČJF upřesňuje: Jezdeckých klubů a škol se zatím zákaz vstupu netýká

ikonka

Pokud je dodržena podmínka, že se na místě ve stejném čase zdržuje méně než 30 lidí, jezdecké kluby, školy a prostory pro trénování koní mohou nadále fungovat. Podle České jezdecké federace je však nutné pozorně sledovat průběžný vývoj situace.
13.03.2020 14:58  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB

Česká jezdecká federace (ČJF) vydala v pátek odpoledne důležité upřesnění, jak se současný nouzový stav v České republice dotkne běžného života jezdeckých klubů, škol a obecně práce s koňmi.
 
Ze čtvrtečního rozhodnutí vlády vyplývá zákaz konání všech veřejných, spolkových i soukromých akcí s účastí přesahující 30 lidí a také zákaz cestování do rizikových oblastí.  Podle informací publikovaných na stránkách České Unie Sportu (ČUS) však přijatá opatření nezakazují vstup na všechna sportoviště, jak je často v médiích prezentováno. Sportoviště, která nejsou ve vládním usnesení explicitně vyjmenována, mohou být nadále v provozu, pokud účast lidí na místě ve stejný čas nepřesáhne 30 osob.
 
"Z výkladového stanoviska vydaného ČUS tedy plyne, že běžného provozu jezdeckých klubů, jezdeckých škol, ustajovatelů, či areálů poskytujících prostory pro pohybování a trénování koní se úplný zákaz provozu a vstupu  osob (klientů) netýká, neboť se vztahuje výhradně na vyjmenovaná sportoviště, tedy  posilovny, přírodní a umělá koupaliště, solária, sauny, wellness služby, hudební a společnské kluby, zábavní zařízení, veřejné knihovny a galerie," uvádí na svém webu Česká jezdecká federace.
 
I na zařízení poskytující služby spojené s koňmi se nicméně vztahuje podmínka přítomnosti maximálního počtu 30 osob ve stejný čas. Důležité je také průběžně sledovat aktuální vývoj situace, neboť usnesení vlády a související upřesnění se průběžně můžou měnit.
 
"Je nezbytné dočasně přizpůsobit činnost všech členských sportovních organizací, od sportovních klubů až po národní svazy, tak, aby byla naplňována veškerá vládou přijatá opatření," zdůrazňuje Česká Unie Sportu.
 
 
 
Ilustrační foto: Lukáš Klingora