reklama 11A

Čistá stopadesátka v 70 letech? Pro Michela Roberta žádný problém

ikonka

Ve Veroně odstartovalo další kolo skokového Světového poháru WEL 2019 / 2020. Na divokou kartu pořadatele tam závodí také legendární Francouz Michele Robert, který v prosinci oslaví 71. narozeniny. V pátek 8. listopadu dojel třetí ve stopadesátce.
08.11.2019 19:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Michel Robert na snímku z ME 2011 v Madridu
 
Sportovní program závodů CSI5*-W ve Veroně nabídl v pátek 8. listopadu tři soutěže. Dopolední parkur s překážkami do 145 centimetrů se stal domácí záležitostí, když vyhrál Ital Filippo Marco Bologni na koni Sedik Milano Quidich de la Chavee před třemi svými krajany.
 
Druhou soutěží v pořadí byla stopadesátka na čas, bodovaná do žebříčku FEI Longines Ranking. Nejlépe si s kurzem Uliana Vezzaniho poradila Američanka Jessica Springsteen, která s klisnou Volage du Val Henry projela cílem s nulou v čase 55,69 sekundy. Druhé místo bral italský jezdec Alberto Zorzi s Vauban du Trio, jenž byl jen o pět setin pomalejší. 
 
Senzací se ovšem stal výkon legendárního francouzského reprezentanta Michela Roberta, který s klisnou Emerette obsadil třetí místo, a to bez trestných bodů s odstupem pouhých dvou setin sekundy od Zorziho. Michel Robert, držitel mnoha medailí z šampionátů FEI, přitom na Štědrý den letošního roku oslaví 71. narozeniny. 
 
Páteční sportovní část veletrhu Fieracavalli, při němž CSI probíhá, uzavřela soutěž do 155 centimetrů. V rozeskakování jí ovládl italský reprezentant Emanuelle Gaudiano. Ten v sedle hřebce Chalou nechyboval a dojel v nejlepším čase 38,18. Druhý Švýcar Niklaus Rutschi na něj ztrácel více než dvě sekundy.
 

Výsledky sledujte ZDE





Štítky: CSIskokyVerona
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE