reklama 11C

Christian Ahlmann vyhrál LGCT v Paříži. Už se těší na Super GP v Praze

ikonka

V Paříži proběhlo další kolo prestižní parkurové série Longines Global Champions Tour, z níž vzešel již jedenáctý účastník vrcholné Super Grand Prix v Praze. Je jím Christian Ahlmann, který byl na desetiletém hřebci Take A Chance On Me Z nejlepší.
07.07.2019 00:27  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C

 
Do rozeskakování Grand Prix Longines Global Champions Tour v Paříži se probojovalo sedm dvojic. Pět z nich nezaznamenalo žádný trestný bod ani na zkráceném parkuru a o jejich pořadí tak rozhodl čas. Ten měl ze všech nejkratší Němec Christian Ahlmann v sedle desetiletého hřebce Take A Chance On Me Z. 
 
Skvěle si vedla také belgická jezdkyně Celine Schoonbroodt - de Azevedo na jedenáctileté klisně Cheppettě. Čas 36,82 jí stačil na krásné druhé místo, byť od toho prvního jí dělila více jak sekunda. Další dvě příčky patřily domácím jezdcům. Kevin Staut na desetiletém valachovi Calevo 2 předvedl třetí nejlepší výkon. Pénélope Leprevost na teprve devítiletém hřebci Gfe Excalibur de la Tour Vidal na něj ztrácela přes dvě vteřiny, ale i tak skončila čtvrtá. Nejpomalejší z bezchybných byl Nizozemec Kim Emmen startující na jedenáctiletém hřebci Delvaux.
 
Ve výborné formě se představil další z nizozemských reprezentantů Marc Houtzager na dvanáctiletém valachovi Sterrehof´s Calimero, jenž v týmové soutěži Global Champions League startuje za družstvo Prague Lions. Nebýt jedné chyby, mohl být čtvrtý, takto se musel spokojit s šestým řádkem výsledkové listiny. Posledním rozeskakujícím se byl Ir Shane Breen na jedenáctiletém valachovi Ipswich van de Wolfsakker. Sice byl velmi rychlý, ale třikrát chyboval.
 
Vedení v žebříčku jezdců Longines Global Champions Tour stále drží Pieter Devos s Belgie, byť si v Paříži připsal jen 18 bodů. Celkem jich ovšem má 224 a jeho největším soupeřům jich na něj chybí devět. Jsou jimi Daniel Deusser a Ben Mager. Ti mají oba dva 215 bodů. Shoda je také na 4. a 5. příčce u Pedera Fredricsona a Nielse Bruynseelse se 187 body. 
 
Christian Ahlmann je již jedenáctým vítězem letošní Longines Global Champions Tour a současně jedenáctým kvalifikovaným do Super Grand Prix, která se pojede v sobotu 23. listopadu v pražské O2 areně během čtyřdenní galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Přidal se tak mezi skupinu jezdců ve složení: Maikel van der Vleuten, Ben Maher, Peder Fredricson, Niels Bruynseels, Daniel Deusser, Martin Fuchs, Danielle Goldstein, Pieter Devos, Jérôme Guery a Julien Epaillard, kteří si zajistili účast v Playoffs při předchozích kolech seriálu.
 
Global Champions pokračuje v Chantilly nedaleko Paříže od 12. do 14. července. Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách GC Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE