Cheminée opět vítězí ve Francii. Ve Vichy ukázala drtivou koncovku

ikonka

Šestiletá Cheminée ze stáje Dr. Charvát v pondělí ve Vichy dokázala, že se vrací do formy. V proutěných překážkách Prix du Majestic uspěla s Janem Faltejskem díky dokonale načasovanému finiši, dařilo se i českým koním na rovině.
02.08.2021 20:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Dlouho čekal žokej Jan Faltejsek s klisnou Cheminée ve Vichy trpělivě na svou šanci, skrytý v balíku koní uprostřed početného pole. Když za předposlední proutěnou překážkou nadešel klíčový okamžik, několikrát do černé hnědky “strčil” a odpovědí bylo raketové zrychlení.

Šestiletá klisna stáje Dr. Charvát se ve finiši Prix du Majestic (3700 m, 21 000 eur) nadechla k velkému závěru a na cílové čáře těsně zachytila vedoucího Ding Ding Donga. Svěřenkyně Pavla Tůmy odskakovala s kursem 12:1.

Po květnovém triumfu v jedničkové Ceně Jockey Clubu ČR v Pardubicích získala Cheminée druhé letošní vítězství, na překážkách se celkově prosadila už poosmé. Loni triumfovala v listed proutěnkách v Trevisu, v roce 2019 ovládla šest dostihů za sebou včetně dostihu v Auteuil a Křišťálového poháru města Pardubic.

 

Čtěte také: Vítězství i pád za golfovým hřištěm. Bartošova neděle ve Vittelu

 

České barvy zažily ve Vichy úspěšný podvečer. V rovinovém programu doběhla pětiletá Vaerya ve svém druhém startu v péči Zdena Koplíka na třetím místě v classe 4 Prix de Billom (1600 m, 14 000 eur). Od vítěze ji dělilo asi půldruhé délky.

Dotované umístění získala i tříletá Vero Amore v sedle se svou trenérkou Ingrid Janáčkovou Koplíkovou. Ta odvodila velkou část Prix Gouvernant (1600 m, 16 000 eur) pro tříleté nezvítězivší a ještě 300 metrů před cílem vedla. V závěru se před klisnu dostali čtyři soupeři, z pátého místa ztrácela na vítěze zhruba jednu délku.

Naprázdno tak v pondělí vyšel jen Kool And The Gang, který obsadil desátou příčku v classe 3 na 1600 metrů.

Foto: France Galop, zdroj: Racing Galop