Cheminée a Prouchki vévodili Štědrému dni českých stájí v Trevisu

ikonka

Dvě vítězství, první tři příčky v hlavním dostihu dne a řada umístění. Taková je bilance českých překážkových stájí v rámci Štědrého dne v italském Trevisu. Cheminée se vrátila vítězně, Prouchki stvrdil obhajobu šampionského titulu Josefa Bartoše.
24.12.2020 16:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Mohlo by se to lehce vyprávět i jako vánoční pohádka. Čeští jezdci a trenéři se na Štědrý den sešli v italském Trevisu. Jedni přijeli ze západu, druzí ze severu, v mlžném prosincovém oparu si rozdělili po jednom vítězství a pak se zase rozjeli různými směry.
 
Pokud zůstaneme u klasického zpravodajství, nezbývá než konstatovat, že tuzemské stáje ve čtvrtek koronovaly velkou vánoční ofenzivu doběhem raz-dva-tři v proutěnkářském listed Corsa Siepi Di Treviso na 3500 metrů.
 
Na hluboké dráze splnila roli favoritky pětiletá Cheminée, která pod Janem Faltejskem triumfovala před No Pasaranem a Chicagem, na pátém místě doběhla Dallina.
 

Čtěte také: Capivari třetí na Riviéře, Nieslanik bodoval na italském písku

 
Černá hnědka připravovaná v Dvorcích Pavlem Tůmou pro stáj Dr. Charvát získala své šesté překážkové vítězství. Letos startovala teprve podruhé, při říjnovém návratu po bezmála roční zdravotní pauze o délku podlehla Aztekovi v Křišťálovém poháru.
 
Druhé české vítězství v rámci svátečního odpoledne se zrodilo v proutěných překážkách Premio Treviso na 3000 metrů. Josef Bartoš, který dorazil v noci z 650 kilometrů vzdáleného Cagnes-sur-mer a v Trevisu vypomáhal i v roli řidiče, dovedl k pohodlnému úspěchu čtyřletého Prouchkiho a obhájil titul italského šampiona.
 
Až do čtvrtka nezvítězivší bělouš stáje Scuderia Aichner SRL profitoval z Bartošovy trpělivé poziční jízdy. Ve druhém okruhu zachytil zrychlení, posunul se blíže špici a v oblouku podjel soupeře. Do cílové roviny už točil s rozhodující výhodou a v závěru lehce odskočil o pět délek.
 
Tuzemské stáje početně obeslaly i prodejní steeplechase pro nezvítězivší koně na 3500 metrů. Nejlépe si počínal druhý Treizor Du Pilori, třetí doběhl Personal Couch.
 
 
Ilustrační foto: Marcela Kozová