Čeští vozatajové jsou v Cáchách šestí. Vedou Nizozemci před Němci

ikonka

Ve čtvrtek 30. června zahájila v rámci světového jezdeckého festivalu CHIO Aachen 2022 soutěž čtyřspřeží, které se účastní i český tým tvořený Jiřím Nesvačilem juniorem a jeho bratrem Radkem. Společně obsadili po drezuře průběžnou šestou příčku.
30.06.2022 16:49  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Jiří Nesvačil junior z Národního hřebčína Kladruby předvedl jedenáctou nejlepší drezuru, když obdržel 54,24 trestného bodu. Radek Nesvačil je s 57,44 body čtrnáctý a mezi českými vozataji jsou Koos de Ronde z Nizozemska, Jozsef Dobrovitz z Maďarska či Brit Daniel Naprous. 
 
Nejlepší drezuru předvedl Australan Boyd Exell, jenž vede s 33,33 body. To je poměrně výrazný náskok na další umístěné. Mareike Harm reprezentující Německo má 38,85 bodů, což znamená druhý řádek výsledkové listiny, Nizozemec Ijsbrand Chardon je s 38,99 body třetí a jen o dvě desetiny na něj ztrácí Chester Weber z USA. 
 

Psali jsme: Zahájení festivalu CHIO Aachen 2022 vidělo na stadionu 37.500 diváků

 
Nejlepší pětici uzavírá další nizozemský vozataj Bram Chardon a právě díky tomu Nizozemsko vede Pohár národů. Druzí jsou Němci, třetí Australané, čtvrtí zástupci Belgie a následují Francie, Česká republika a Maďarsko. 
 
Foto: poskytl NH Kladruby