Cesta s koňmi domů ze Španělska není jednoduchá. Jezdce čeká karanténa

ikonka

V nelehké situaci se ocitli čeští parkuroví jezdci, pro které v sobotu 14. března předčasně skončila Sunshine Tour ve španělském Vejer de la Frontera. Aleš Opatrný je již den na cestě, Ondřej Zvára se chystá vyrazit domů ještě v neděli večer.
15.03.2020 17:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Sunshine Tour ve španělském Vejer de la Frontera ukončila Grand Prix CSI3* již v sobotu 14. března, v níž Ondřej Zvára s Cento Lanem obsadil skvělé šesté místo a splnil si tak polovinu minimálního kvalifikačního limitu pro účast na olympijských hrách. – Na úrovni tří hvězd totiž musí absolvovat dvě kvalifikační Grand Prix bez penalizace, zatímco u čtyřhvězdových soutěží stačí dokončit jednou se čtyřmi trestnými body a v případě CSI5* stačí dokonce jen jeden výsledek s max. osmi trestnými body.
 
„Je to tam! I když byl závod předčasně zrušen, kvalifikaci na olympijské hry máme s Centíkem z poloviny v kapse. Děkujeme všem za podporu, hlavně naší majitelce koní paní Haně Rechové. Teď přijde ta těžší část – cesta zpět do České republiky,“ uvedl Ondřej Zvára krátce po skončení hlavní soutěže na svém facebookovém profilu. Musel totiž mj. vyřešit, kdo bude řídit druhý kamion. 
 
O něco dříve se na zpáteční cestu do České republiky vypravil se svými koňskými svěřenci Aleš Opatrný, kterého jsme v neděli odpoledne zastihli právě na hranicích s Francií. Ondřej Zvára by se rád vypravil z Vejeru de la Frontera, který se nachází až na samém jihu Španělska nedaleko Gibraltarského průlivu, ještě v neděli v noci. 
 
„Je to tady celkem pochmurné a prázdné, ale hodně stájí ještě zůstává. Pořád je tu něco málo přes dvě stovky kamionů a někteří tady dokonce zůstanou ještě hodně dlouho – hlavně Italové. My máme v plánu se co nejdříve vydat na cestu, takže asi dnes v noci. Držte palce, ať se v klidu dostaneme zpět domů, a pak do karantény,“ upozorňuje Ondřej Zvára na nevyhnutelná opatření po příjezdu zpět do vlasti.
 
Foto: Facebook Ondřeje Zváry