reklama 11C

Český skokový pohár čeká čtvrté dějství v Hradištku. Dorazí celá TOP4

ikonka

Jezdci bodující do Českého skokového poháru zamíří ke čtvrtému kolu do Hradištka u Sadské, kde se bude závodit od 23. do 26. května. Na soupiskách startujících ve Velké ceně Prahy figuruje nejlepší čtveřice aktuálního bodování seriálu.
22.05.2019 14:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Čtyři dny, během kterých se pojede sedmnáct soutěží, to je čtvrté kolo Českého skokového poháru, jež hostí Hradištko u Sadské. Skákat se začne ve čtvrtek 23. května, ale vrcholy přijdou až v závěru závodů. Dílčí finále Czech Junior Cupu, soutěž U25 i Velká cena Prahy jsou na programu v neděli.

Mezi juniory je o účast v Hradištku obrovský zájem, do Czech Junior Cupu je nahlášeno před padesát dvojic. Pohled do soupisek, v nichž nechybí členové národní juniorské reprezentace, slibuje vysokou úroveň soutěže. Dorazí Sára Finsterle, Anna Lani Nova, Valentýna Kuková a také Tereza Svobodová. Právě ta je z nahlášených účastníků aktuálně nejvýš na žebříčku juniorské túry a v případě úspěchu má šanci dostat se do vedení.

Velice kvalitní startovní pole přitáhla také soutěž pro jezdce do 25 let. Vedoucí jezdkyně tabulky Natálie Ulčová sice v soupiskách chybí, jinak se však do Hradištka chystá takřka kompletní špička v této věkové kategorii. Přijede Miroslava Škanderová, která je aktuálně druhá v bodování série. Představí se také Kateřina Málková, Adéla Půlpánová, Sofie Najmanová, Anna Helebrantová, Andrea Halíková či František Stružinský. 

Absolutním vrcholem mítinku bude Velká cena Prahy s překážkami do 145 centimetrů. Ta na kolbišti v Hradištku vyroste v neděli jako poslední parkur víkendu. Nastoupí do ní čtveřice aktuálně nejvýše postavených jezdců bodování. Lídr žebříčku Jan Chýle bude sedlat bělouše Cool Paradise a Abdulaha B. Marek Klus je nahlášený s Carebisem a Tereza Mücková se představí s hřebcem Control Me Karsit. Čtvrtým mužem pořadí je dvojnásobný vítěz seriálu Rudolf Doležal, jenž bude skákat s valachem Quattro Centem. 

K dalším z favoritů bude patřit celkový vítěz ročníku 2018 Ondřej Pospíšil. Do čtvrtého kola si bere nejen stájovou jedničku Einfacha, ale také holštýnského valacha Conflikta. Formu potvrdil v letošní sezoně opakovaně Sergej Motygin. S Dylanem vyhrál např. úvodní Velkou cenu letošního ročníku Českého skokového poháru a chybět nebude ani v Hradištku. V soupiskách figurují i Jan Štětina se Zentem-S a Cabaretem-S nebo Jakub Štěrba s hřebci Warnessem a Go-On T.S. Václav Staněk bude sedlat klisnu Quatemal a Ondřej Nágr dorazí do Velké ceny s D´Amelusinou R22. Celkem nastoupí do hlavní soutěže závodů na čtyřicet dvojic.

Kompletní informace včetně startovních a výsledkových listin najdete na webu Českého skokového poháru s adresou www.ceskyskokovypohar.cz, kde bude možné v neděli sledovat také živé vysílání.

Foto: Kateřina Návojová





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE