Češky ovládly finále při CDICh v Zakrzowě. Vášáryová zapsala hattrick

ikonka

Sobota 23. října nabídla vrchol ve třech rundách v rámci CDI v Zakrzowě. Finálovou úlohu jeli třeba jezdci v kategorii dětí a soutěž opanovaly české dvojice. Johana Vášáryová opět vyhrála a zaznamenala tak v Polsku hattrick.
23.10.2021 19:01  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Sobota 23. října byla pro většinu českých účastníků CDI v Zakrzowě posledním závodním dnem, protože neděle nabídne už jen tři úlohy. V sobotu tak vyvrcholila runda pro pony. Ve freestylu získala Zuzana Hradilová čtvrté místo. V sedle ryzáka Arturo Martini dostala přes 72 procent. Vyhrála dánská dvojice Signe Munch Wiberg a Noerlunds Vladimir.
 
Vrcholem dětské túry byla individuální úloha FEI, kterou ovládla Johana Vášáryová s Firestonem. Česká jezdkyně tak zaznamenala vítězný hattrick, protože první příčku obsadila ve všech dětských kolech. Za sobotní výkon dostala 78,602 procenta. Druhé místo brala další česká reprezentantka Veronika Sedláčková s Givestou a čtvrtá dojela Kateřina Sekaninová na Handiness.
 
V IM-1 v rámci CDI2* se představila Hana Vášáryová s hnědákem Davidem du Plessis-Belliere, jež se skóre 67,010 procenta skončila sedmá. Stejná pozice patřila také Elišce Skřivanové s Farewellem ve volné úloze pro mladé jezdce. Ta dostala přes 71 procent. Z vítězství se radovala Dánka Amalie Skov Christensen v sedle valacha Sandbaek´s Wonder Hitt.
 
Foto: Hana Vášáryová