reklama 11D

Český den ve Vichy: Wagram a Ignacius Reilly se umístili v listed!

ikonka

Čtyřletý Wagram ze stáje MS Racing se zařadil mezi koně se statusem blacktype, když finišoval druhý v listed ve francouzském Vichy. Na stejné dráze vstoupil úspěšně na blacktype scénu i vítěz Velké jarní ceny Ignacius Reilly.
19.07.2019 16:32  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Úspěšný den zažili koně v českém tréninku na závodišti ve Vichy, kde v pátek získali hned dvě dotovaná umístění v dostizích listed. Jedničkový vítěz při pražském derby-dni Wagram si připsal druhou příčku na mílové trati, třetí z derby Ignacius Reilly finišoval pátý na 2400 metrů.
 
V Prix Jacques de Bremond (1600 m, 52 000 eur) měl český turf hned dvojí zastoupení. Vedle Wagrama se postavil na start i osmiletý veterán Wireless, kterého Theo Bachelot tradičně vedl dvě délky za polem. Šampion českých mílařů však absolvoval nešťastný dostih - v cílové rovině zůstal zavřený za hradbou soupeřů a neměl kde uplatnit své závěrečné zrychlení. Když se mu otevřel prostor, bylo pozdě a Wireless stihl jen šestou příčku, čtvrt délky od poslední dotace.
 
Naopak ve velké formě běžícího Wagrama vedl Radek Koplík celý dostih v kontaktu se špici na druhé, třetí pozici. Za distancí dokázala březnová akvizice stáje MS Racing rozbalit pohledný finiš. V cíli bral valach z tréninku Zdena Koplíka druhé místo půl délky za stejně starým Skalletim.
 

Čtěte více: Subway Dancer se vrátil do Vichy. Ve Velké ceně dosáhl na dotaci

 
O sedmdesát minut dříve slavil úspěšný debut na blacktype scéně klasický vítěz Ignacius Reilly, který bral dotované páté místo v listed pro tříleté koně. Počtvrté v kariéře startující stájový kolega Nagano Golda ze stáje Syndikát V3J nastupoval do Prix Frederic de Lagrange (2400 m, 55 000 eur) proti silným soupeřům ze stájí jako Al Shaqab Racing nebo Aga Khan.
 
Mickael Barzalona poslal živě působícího bělouše v roztaženém poli na čtvrté místo a ještě při vbíhání do cílové roviny seděl v klidu. Vítěz Velké jarní ceny posléze akceleroval prostředkem dráhy a před distancí chvíli sahal po vítězství. V závěrečných metrech však podlehl náporu čtveřice soupeřů finišujících podél vnější bariéry.
 
Na vítězného Pedro Cara ztrácel Ignacius Reilly asi 2 1/4 délky, na čtvrtého Skazina čtvrt délky. "Je to ještě děcko, které potřebuje čas. Dnešním výkonem ale ukázal, že má v těchto dostizích co dělat," hodnotil trenér Václav Luka mladší.
 

Čtěte také: Český úspěch ve Vichy. Risk Major v těsném finiši ubránil vítězství

 
Nedařilo se naopak dalšímu bošovickému zástupci Veakaltovi v prodejní Prix de Montmarault (2400 m, 15 000 eur). Hnědák stáje Leram byl se známkou 34 nejvýše hodnoceným koněm v poli, ale Theo Bachelot s ním v cílové rovině nezvládl smazat značnou ztrátu ze zadní pozice a musel brzy kapitulovat. Cílem hnědák proběhl předposlední desátý.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE