reklama 11C

České jezdectví v hledáčku světových médií

ikonka

Český parkurový sport se ocitl v zájmu mnoha světových koňských médií. Poté, co byla zveřejněna zpráva o prodeji klisny Catch Me If You Can do stáje Czech Equestrian Teamu, převzala tuto informaci řada jezdeckých serverů ve světě.
20.11.2018 17:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Desetiletá hnědka Catch Me If You Can OLD byla po dobu čtyř let oporou německé reprezentantky Laury Klaphake. Oldenburská klisna po hřebci Catoki plnila roli stájové jedničky, a nutno říct, že velmi úspěšně. V sedle s Laurou Klaphake zaznamenala první místo v letošních Pohárech národů v Rotterdamu a v Cáchách, vrcholem pak byl týmový bronz, který vybojovala na Světových jezdeckých hrách v Tryonu. 
 
Přesunu jednoho z nejlepších koní německé národní reprezentace do české stáje Czech Equestrian Teamu si všímají světová jezdecká média. Články k prodeji klisny najdeme na všech významných webech v několika jazycích. 
 
Na Reiterturniere.de citují trenéra německého týmu Otto Beckera. Ten velmi lituje, že klisna nezůstane ve stáji Laury Klaphake, dle jeho slov je otázkou, jak po této změně bude vypadat družstvo pro mistrovství Evropy 2019. „Prodej pro nás bude hodně hořký,“ říká doslova. 
 
Server Spring-reiter.de si všímá, že Catch Me If You Can je již druhým koněm, jehož jezdila Laura Klaphake a byl zakoupen pro Czech Equestrian Team. Na jaře letošního roku přibyl mezi svěřence Anny Kellnerové valach Silverstone G. Ten se rychle aklimatizoval a stal se hlavní oporou české jezdkyně v nejtěžších parkurových soutěžích. 
 
Řada médií spekuluje o ceně klisny. Nahrává tomu údajná nabídka osmi milionů eur od Billa Gatese, jíž měl dostat majitel Paul Schockemoehle v průběhu letošního roku. Tuto „pověst“ považuje deník Stuttgarter Nachrichten za falešnou. Všechny odhady jsou pouhé spekulace.
 
Schockemoehle uvedl, že důvodem pro odmítnutí jakýchkoliv nabídek v rozjeté sezoně 2018, byla plánovaná účast německé dvojice na Světových jezdeckých hrách. 
 
World Of Show Jumping cituje z oficiálního prohlášení nové stáje a Paula Schockemoehleho, který řekl: „Jsem velmi šťastný, že Catch Me If You Can jde do dobrých rukou, a přeji jí společně s Annou jen to nejlepší“.
 
Archivní foto: Martin Dokoupil / FEI a Stefano Grasso / LGCT



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE