reklama 11A

České dvojice předvedly v sobotu na MS mladých koní velmi dobré výkony

ikonka

Sobota na mistrovství světa mladých koní v Ermelu otevřela dvě malá finále pro šesti a sedmileté, v obou z nich se velmi dobře předvedli čeští koně vedení Hanou Vášáryovou a Libuší Mencke, kategorie čtyřletých i pětiletých již mají své šampiony!
03.08.2019 18:43  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Do sobotního malého finále pro sedmileté v rámci mistrovství světa mladých koní v nizozemském Ermelu nastoupily dvě české dvojice a oběma se podařilo získat hodnocení přesahující sedmdesát procent. Hannoverský valach David du Plessis-Belliere (Dressage Royal x Hochadel) v sedle s Hanou Vášáryovou získal výsledek 70,350 procent, což mu zajistilo čtrnácté místo, 70,148 procent získal mecklenburgský hřebec Sandokan (Surprice x Johnson) vedený Libuší Mencke, jim připadlo místo sedmnácté z celkem sedmadvaceti účastníků této kategorie.
 
Na start malého finále pro šestileté se postavila Hana Vášáryová a vestfálský Winston (Wynton x Laudabilis), v této kategorii se české reprezentantce dařilo ještě o něco lépe. Díky celkovému výsledku 7,82 se šestiletý valach umístil ex aequo na dekorovaném jedenáctém místě společně s holštýnským hřebcem Caracciolou MT vedeným Melanií Tewes.
 
Pro Hanu Vášáryovou však sobotní program stále nekončil. Účastnila se také úlohy FEI Grand Prix s již zkušenější desetiletou Filipou a jejich výkon byl ohodnocen výsledkem 63,043 procent.
 
V sobotu proběhla také konečná finále čtyř a pětiletých a o desítky nebyla nouze. Kategorii čtyřletých s přehledem ovládla klisna So Unique (Sezuan x Donnerhall) hodnocená výsledkem 9,64 s Evou Möller, reprezentující Německo, šampionem pětiletých se stal Jovian (Apache x Tango) vedený dánským reprezentantem Andreasem Helgstrandem s hodnocením 9,66 bodu!
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE